iPhone inspiroi – myös Oppo julkisti uuden älypuhelimen

Ehdimme vasta kertoa Vivon uusista X6- ja X6 Plus -malleista, mutta lähes samanaikaisesti myös Oppo on ehtinyt kertomaan uudesta A53-puhelimestaan. Vivon tapaan Opponkin puhelinta voidaan odottaa lähinnä yhtiön kotimarkkinoille Kiinaan, joten puhelinta kaipaavien suomalaisten on turvauduttava kansainvälisten verkkokauppojen apuun.

Ulkonäön osalta Oppo jatkaa pitkälti Vivon aiemman esittelemällä linjalla ja on ottanut puhelimeensa selvästi vaikutteita Applen aiemmista iPhone 6 -malleista. Aivan yhtä ilmeistä kopiointi ei ole kuin Vivon tapauksessa, mutta verrattuna Oppon aiempiin puhelimiin, ei uuden designin inspiraatiolähde jää epäselväksi.

Teknisten tietojen osalta Oppo A53 sijoittuu parempaan keskiluokkaan ja käyttää muun muassa 5,5 tuuman FullHD-näyttöä, 64-bittistäSnapdragon 616 -suoritinta ja kahden gigatavun RAM-muistia. Kameroiden osalta takakamera käyttää kolmentoista megapikselin kennoa ja etukamerassa megapikseleitä on viisi. Tallennustilaa puhelimessa on mallista riippuen 16–128 gigatavua.

Julkistuksen yhteydessä Oppo ei paljastanut uuden puhelimensa hinnoittelua tai myyntiintulohetkeä, joista kummastakin saadaan lisätietoja vasta myöhemmin.