Apple esitteli uudistuksia AirPods-kuulokkeille - viimeisimmät AirPods Prot saavat uuden tavan käyttää Siriä ja paremman puheäänen

Apple on esitellyt uusien käyttöjärjestelmäversioidensa, kuten iOS ja iPadOS 18:n, rinnalla myös AirPods-kuulokkeille syksyllä tulevia päivityksiä.

Siri Interactions -toiminto mahdollistaa jatkossa 2. sukupolven AirPods Pro -kuulokkeilla vastaamisen Sirille joko nyökyttämällä päätä merkiksi myöntävästä tai heiluttamalla kieltävästä vastauksesta. Tämä helpottaa Sirin käyttöä AirPods-kuulokkeilla hiljaisilla alueilla sekä tilanteissa, joissa ei muuten halua puhua ääneen. Näin voi esimerkiksi vastata saapuvaan puheluun tai hylätä sen, toimia viestien kanssa, hallita ilmoituksia ja muuta.

2. sukupolven AirPods Pro kuulokkeet saavat myös aiemmin jo Macilla, iPhonella ja iPadilla saatavilla olleen Puheäänen eristys (Voice Isolation) -toiminnon, joka selkeyttää kuulokkeiden käyttäjän ääntä äänekkäissä tai tuulisissa olosuhteissa.

Lisäksi Applen mukaan AirPods-päivitykset tulevat myös merkittävästi vähentämään äänen viivettä pelatessa sekä lisäämään pelaamisen yhteyteen personoidun tilaäänen 3. sukupolven AirPodeissa, AirPods Prossa sekä sekä AirPods Maxissa. Viiveen pienentyminen koskee AirPods Pro -kuulokkeita. Vielä yhtenä päivityksenä 2. sukupolven AirPods Pro -kuulokkeet saavat päivityksellä  myös parannetun puheluiden äänenlaadun, mukaan lukien 16-bit / 48 kHz -muodossa, pelatessa.