Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple esitteli uuden HomePod mini -älykaiuttimensa

Apple on vastikään julkistanut uuden älykaiuttimensa HomePod minin samassa tilaisuudessa uusien iPhone 12 -älypuhelinten kanssa.

HomePod mini on alkuperäistä ja pitkulaista HomePod-älykaiutinta pienikokoisempi ja pallomaisempi. Älykaiutin on varustettu samalla Apple S5 -järjestelmäpiirillä, joka on läsnä myös esimerkiksi viidennen sukupolven Apple Watch Series 5 -älykelloissa ja Apple Watch SE:ssä.

Kangaspäällysteisessä HomePod minissä on Applen mukaan korkea, S5-piirin ansiosta toistettavaan ääneen mukautuva äänenlaatu ja tietenkin Siri-virtuaaliavustaja. Sirin äänikomennoilla voi esimerkiksi hallinnoida toistettavaa musiikkia sekä Home-sovellukseen integroituja kodin älylaitteita.

HomePod mini integroituu Applen Home-sovellukseen ja täten myös iPhoneen.

HomePod minin Siri tunnistaa useita ääniä, jotta kaikki perheenjäsenet voivat käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa. Lisäksi Siri-komennoilla voi käyttää iPhone-sovelluksia vaikkapa viestien lähettämiseen tai automaattisesti iPhoneen synkronoitavien reittitietojen tiedusteluun.

Applen S5-piirin ansiosta HomePod mini osaa mukauttaa äänentoistonsa kuunneltavaan sisältöön korostaen tarvittaessa esimerkiksi bassoja tai puhetta älykkäästi.

Älykaiuttimen päällä on laaja kosketusalue, jolla kaiutinta hallinnoidaan. Alue myös ilmoittaa värikoodein esimerkiksi Siri-avustajan aktivoitumisesta tai ilmoituksista.

Kaiuttimen päällä on ilmoitusvalonakin toimiva kosketusalue.

Applen mukaan Siri aktivoituu vain painikkeesta tai äänikomennosta, eikä ainuttakaan äänikomentoa erikseen tallenneta, ellei käyttäjä näin itse halua.

HomePod minin toimintoja.

Kaiuttimen hallinnointi on helppoa Bluetoothin kautta HomePod miniin yhdistyvällä ja kiinteästi kaiuttimeen integroitavalla iPhonella. Puhelin tunnistaa lähistöllä sijaitsevan kaiuttimen automaattisesti ja avaa aina tarvittaessa automaattisesti monipuolisen hallintapaneelin.

Applen mukaan HomePod minejä voi myös sijoittaa useita samaan talouteen. Tällöin kaiuttimet osaavat vuorovaikuttaa myös keskenään ja muun muassa toistaa musiikkia saumattomasti ja samanaikaisesti. Käyttäjät voivat myös viestiä toisilleen huoneesta toiseen HomePod mini -kaiutinten ja uuden Intercom-puhelintoiminnon avulla.

HomePod ministä julkaistaan ensi alkuun kaksi värivaihtoehtoa: harmahtava Space Gray sekä valkea.

Älykaiutin julkaistaan 16. marraskuuta Yhdysvalloissa 99 dollarin suositushintaan. HomePod mini on siis huomattavasti edullisempi kuin aikanaan 299 dollaria maksanut HomePod, jota ei virallisesti nähty Suomen markkinoilla.