Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Androidin perustajan uusi firma vaikeuksissa jo nyt? Puhelin myöhässä ja avainhenkilöitä lähtee tuon tuosta

Androidin perustajan Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Productsin ensimmäinen tuote, Essential-älypuhelin, on myöhässä aikataulustaan. Hyviä uutisia Essentialille eivät myöskään ole useiden avainhenkilöiden lähtöpäätökset.

Alun perin Essential-puhelimen toimitusten piti alkaa jo kesä-heinäkuun taitteessa, mutta toimitukset eivät ole alkaneet vieläkään. Viikko sitten Essential päätti hiljaisuutensa asiasta toteamalla puhelimen käyvän läpi operaattoritestejä ja -hyväksyntöjä, ja toimitusten alkavan tulevina viikkoina.

Tuorein uutinen Essentialiin liittyen on sen käyttökokemuksen kehittämisestä vastanneen johtajan Liron Damirin lähtö. Damir siirtyy Googlelle vetämään sen Home-kotiälykaiuttimen käyttökokemuksen suunnittelua.

Viime viikkojen aikana on kerrottu myös markkinointijohtajan Brian Wallacen ja viestintäjohtaja Andy Fouchén lähdöstä Essentialilta.

Wallace siirtyi markkinointijohtajaksi muusikko will.i.amin perustamaan laitteita kehittävään i.am+-yritykseen.

Kasvavassa ja muuttuvassa yrityksessä uudet rekrytoinnit ja joidenkin aiemmin mukaan tulleiden henkilöiden lähtö kuuluvat arkipäivään, mutta Essentialin tapauksessa lähtijöitä vaikuttaa olevan useampia lyhyessä ajassa – ja jo ennen kuin yritys on edes saanut ensimmäistä tuotettaan markkinoille.

Nähtäväksi jää, millaiseksi Essential-puhelimen myyntimenestys muodostuu. Älypuhelinmarkkinat ovat raa’at ja verisesti kilpaillut eikä myöskään Essential-puhelin tarjoa kovin merkittäviä erikoisuuksia pidemmällä aikavälillä, vaikka se nyt mielenkiintoinen onkin.

Suurin erikoisuus Essential Phonessa on tuki magneetilla kiinnittyville lisävarusteille, joista ensimmäinen on puhelimen kanssa pakettitarjouksena myytävä 360-lisäkamera. Onko siitä ja tulevista muista lisävarusteista riittäväksi erottumiskeinoksi, selviää vasta jatkossa.

Kooltaan 5,71 tuuman näyttö ulottuu Essential Phonessa lähelle reunoja. Etukameralle on näytön yläreunan keskellä lovi. Rakenteeltaan Essential-puhelin yhdistää keraamisen takapinnan titaanikehikkoon. Takaa puhelimesta löytyy 13 megapikselin väri- ja monokromikameran yhdistelmä sekä sormenjälkitunnistin ja myös sisuksissa on huipputekniikkaa – Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.