Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Androidin perustajan puhelinfirma Essential esitteli ”radikaalisti erilaisen” älypuhelimen pitkulaisella pystynäytöllä

Androidin perustajana tunnetun Andy Rubinin nykyinen yritys Essential on vilauttanut uutta kehityksessä olevaansa laitettaan. Kuvia uutuudesta julkaisivat sekä Andy Rubin itse että Essential omilla Twitter-tileillään.

Ilmeisesti myös puhelimena toimiva uusi laite poikkeaa valtavirrasta sillä sen muoto on hyvin pitkulainen ja kapea – äkkiseltään laite näyttääkin ehkä enemmän kaukosäätimeltä kuin tavanomaiselta älypuhelimelta. Andy Rubin kutsuu uutuuden muotoa ”radikaalisti erilaiseksi”.

Edessä näytön vasemmassa yläkulmassa on reikä etukameralle. Laitteessa on aiempien paljastusten perusteella tiettävästi Android-käyttöjärjestelmä mutta Googlen palveluja siinä ei nyt kuvissa näy, ja käyttöliittymä on varta vasten laitteelle kehitetty.

Yllä kuvassa nähdään mahdollinen näkymä avoinna olevien sovellusten välillä vaihtamiseen tai sitten kyse on vain sovellusvalikosta. Esillä ovat Uber, kalenteri, kartat ja sää. Jälkimmäiset ovat ilmeisesti Essentialin itse laitteelle kehittämiä uusia sovelluksia.

Takana Essentialin uudessa laitteessa nähdään erittäin suurikokoinen kamera sekä pieni upotettu pyöreä ympyrän muotoinen alue, jonka tarkoitus saattaa olla vain tarjota paikka sormelle ja näin parantaa otetta laitteesta. Mahdollista on myös, että kyse on samalla sormenjälkilukijasta.

Kuvissa laitteesta nähdään useita eri värejä. Lisäksi värit muuttuvat merkittävästi sen mukaan, miten valo osuu niihin ja näyttävät täysin erilaisilta eri kulmista.

Uusi laiteprojekti kulkee nimellä GEM ja se on Essentialin mukaan nyt varhaisessa testivaiheessa. Tarkempia tietoja laitteesta ei vielä ole mutta aiempien paljastusten perusteella järjestelmäpiirinä voi olla Qualcomm Snapdragon 730.

Uuden Essential-laitteen paljastus on nostanut jälleen esille myös Andy Rubinin kyseenalaisen historian. Rubinia on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta ja hänet käytännössä pakotettiin lähtemään Googlelta – 90 miljoonan dollarin eropaketin kanssa.