Androidiin tulossa uusi pikajakotoiminto

Googlen seuraava Android-versio sisältää uuden pikajakotoiminnon, 9to5Google paljastaa. Toiminto korvaa väistyvän Android Beam -jaon.

Googlen seuraava suuri Android-päivitys, Android Q, ei enää sisällä Android Beam -pikajakoa. Se korvataan paljastuneiden tietojen mukaan uudella Fast Share -jaolla, joka toimii samalla yksinkertaisella periaatteella kuin tiedostojen siirtäminen Files by Google -sovelluksella.

Fast Share hyödyntää Bluetoothia ja puhelinten välistä Wi-Fi-yhteyttä, minkä lisäksi sijaintitoiminnon on oltava kytkettynä päälle. Luonnollisesti puhelinten on myös oltava lähellä toisiaan.

Kun tiedoston lähettää, saa vastaanottaja Bluetooth-jaon tapaan hyväksymisvarmistuksen, jonka jälkeen tiedosto siirtyy älypuhelimesta toiseen nopeasti. Fast Sharella voi jakaa muun muassa valokuvia, videoita, tiedostoja ja tekstipätkiä, ja ilahduttavasti se tukee myös Chromebook-läppäreitä, älykelloja ja Applen iPhoneja.

Kuten Bluetooth-yhteyttä, myös Fast Sharea käytettäessä voi päättää, haluaako oman laitteensa näkyvän muille fyysisesti lähistöllä oleville käyttäjille. Laitteen voi asettaa näkyväksi myös silloin, kun Fast Share on kytkettynä pois päältä.

Tämän hetken tiedon mukaan Fast Share toimisi Google Play -palveluiden kautta, mikä tarkoittaa, että uusi pikajako on mahdollisesti tulossa myös aiemmille Android-versioille.

Fast Sharea odotetaan esiteltäväksi Android Q -päivityksen myötä.