Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Android lupailee älykellon käyttöä ilman puhelinta

Älykellojen vaatima yhteys älypuhelimeen on ollut ongelmallista erityisesti Android-puolella. Tällä viikolla pidetyssä lehdistötilaisuudessaan Google on lupaillut tilanteeseen muutosta ja kertonut Android Wear -kellojen toimivan jatkossa huomattavasti aiempaa itsenäisemmin. Samalla yhtiö julkisti päivitetyn Android Wear 2.0 -järjestelmäversion.

Yhtenä suurimpana yksittäisinä muutoksina Android Wear 2.0 käyttää jatkossa nettiyhteyttä tehokkaammin myös ilman puhelinta. Älykello voi olla yhteydessä internetiin Wi-Fi-yhteyden, mobiilidatan tai Bluetoothin kautta, ja osaa automaattisesti etsiä läheltä löytyviä internetyhteyspisteitä. Sanomattakin lienee selvää, että uudistus toimii paremmin suurkaupungissa kuin luonnon keskellä maaseudulla.

Android N:n kanssa yhteensopivana, Android Wear 2.0 saa myös tukun Android N:stä tuttuja ominaisuuksia. Jatkossa kello tukee muun muassa uusia emoji kuvia, päivitettyä ”material design” -ilmettä sekä ominaisuuksia kuten Data Saveria ja Java 8:aa. Isona uudistuksena Android Wear 2.0 -sovellusten pitäisi jatkossa olla toimintakykyisiä myös silloin kuin Android- tai iOS-puhelinta ei ole mukana.

Yksi esimerkkikellon itsenäisestä toiminnasta ovat urheilusovellukset, jotka ymmärtävät automaattisesti milloin käyttäjä on aloittanut urheiluharjoituksen ja voivat toistaaesimerkiksi musiikkia Bluetooth-kuulokkeisiin. Jatkossa älykellot voivatkin paremmin korvata aktiivisuusrannekkeet urheilutarkoituksissa ja kerätä tehokkaammindataa käyttäjien suorituksista.

Jatkossa Android Wear -älykellojen pitäisi toimia huomattavasti aiempaa itsenäisemmin, eikä kellon käyttäminen vaadi puhelimen pitämistä mukana.