Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Android valtaa alaa kaikkialla, iPhone laskussa

Applen iPhone-myynti ei ole sujunut nyt vastaavalla vauhdilla kuin vuosi sitten tuolloin iPhone 6 -uudistuksen vetämänä. Näin ollen Android-käyttöjärjestelmällisten puhelinten markkinaosuus onkin jatkanut kasvuaan ympäri maailmaa, kertoo viimeisin Kantar Worldpanel ComTech -raportti.

Viidessä suuressa EU-maassa Androidin osuus kohosi alkuvuonna 7,1 prosenttiyksikköä jo 75,6 prosenttiin, Yhdysvalloissa 7,3 prosenttiyksikkö 65,5 prosenttiin ja Kiinassa 6 prosenttiyksikköä 77 prosenttiin. Androidin voittokulku on näin ollen melko tasaista ympäriinsä.

– Tämä on nopeinta kasvua Androidille EU5-maissa yli kahteen vuoteen, kommentoi Kantarin analyytikko Lauren Guenveur tilastoja.

– Vieläpä, kasvu ei tule vain yhdeltä tai kahdelta taholta, vaan eri brändeiltä ja ekosysteemeiltä alueelta alueelle vaihdellen.

EU5-maissa Windows-puhelintenkin osuus oli yhä 4,9 prosenttia – vuosi sitten se oli tosin vielä 9,9 prosenttia. Yhdysvalloissa Windowsin osuus on painunut 4,3 prosentista 2,7 prosenttiin ja Kiinassa 1,3 prosentista jo vain 0,8 prosenttiin.

6,6 prosenttiyksikköä Androidin noususta EU5-maissa tuli Windows-puhelimista vaihtajista ja 3,3 prosenttiyksikköä vaihtoi iPhonesta.

Windows-puhelinten suosio hiippuu nyt vauhdilla myös niiden tähän astivahvimmilla markkinoilla, kuten Italiassa ja Ranskassa. Näissä maissa Android-merkeistä ovat menestyneet Huawei, Wiko ja Asus, kun taa brittiostajat suosivat yhä vahvasti Samsungia.

Galaxy S7 (vasemmalla) ja suurempi Galaxy S7 edge

Kantarin luvut ovat vuoden kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta. Samsungin uusi Galaxy S7 ehti olla myynnissä vain muutaman viikon tällä ajanjaksolla, mutta nousi Yhdysvalloissa jo TOP5:een myydyimmissä puhelimissa koko alkuvuodelta. Yksin sen osuus myynnistä oli 4,2 prosenttia kaikista puhelimista. Euroopassa Galaxy S7:n vaikutusta odotetaan kunnolla vasta kuluvalla neljänneksellä.

Galaxy S7 myy tilastojen mukaan huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä Galaxy S6 vuosi sitten lanseerauksensa jälkeen. Parantuneen tuotteen ohella Kantar arvioi suurien markkinointipanostusten olevan kasvaneen myynnin takana. Galaxy S7:n alkumyyntiä vauhditettiin muun muassa kaupan päälle saatavalla Gear VR:llä, minkä jälkeen yhdysvaltalaisoperaattorit ja -jälleenmyyjät ovat jo aloittaneet puhelimesta omat kylkikäistarjouksensa.

Galaxy S7:n odotetaan nousevan nyt toisella neljänneksellä myydyimmäksi puhelimeksi ohi iPhone 6s:n. Aiempi Galaxy S6 ei koskaan onnistunut ohittamaan näin iPnonea.