Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Android tulee autoihin uudella tavalla - Audit ja Volvot ensimmäisten joukossa

Googlen Android-käyttöjärjestelmä on suuntaamassa uudella tavalla autojen kojelautoihin. Tähän mennessä Android Auto -järjestelmää on voinut käyttää jopa 300 eri autossa suoraan kojelaudasta, ja muissa autoissa erillisenä puhelinsovelluksena. Nyt Google on kuitenkin ryhtynyt autovalmistajien kanssa uudella tavalla yhteistyöhön, minkä seurauksena tulossa on täysin Android-pohjaisia ”infotainment”-järjestelmiä, eli autojen viihde- ja säätöjärjestelmiä.

Google ja autovalmistajat tuovat täyden Androidin autoihin.
Google ja autovalmistajat tuovat täyden Androidin autoihin.

Googlen mukaan ainakin Audi ja Volvo ovat lähteneet hakukonejätin kanssa yhteistyöhön Android-pohjaisten järjestelmien kehittämiseksi. Volvon tiedotteen mukaan ”tavoitteena on kehittää uuden sukupolven tieto-, viihde- ja yhteysratkaisuja, jotka perustuvat Android-käyttöjärjestelmään. Kokonaisuus tarjoaa runsaasti eri sovelluksia ja palveluja, ja se julkaistaan uusissa Volvo -malleissa kahden vuoden kuluessa.

Käytännössä autojen kuljettajat voivat kojelaudan kosketusnäytön kautta jatkossa ohjata esimerkisi ilmastoinnin tai sähköisen kattoluukun lisäksi myös Android-sovelluksia, kuten Google Mapsiä tai Spotifyta, mutta auton oma järjestelmä ei enää ole riippuvainen kuljettajan puhelimesta.

”Androidin avulla voimme hyödyntää rikasta ekosysteemiä ja samalla säilyttää Volvon ikonisen käyttöliittymän. Tarjoamme satoja suosittuja sovelluksia ja erinomaisen integroidun käyttäjäkokemuksen laajassa yhteystoimintoympäristössä”, Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green sanoo.

Perinteisempi Android Auto näyttää tältä.
Perinteisempi Android Auto näyttää tältä.

Lisätietoja Googlen ja autovalmistajien yhteistyöstä sekä Android-käyttöjärjestelmästä kerrotaan Googlen vuosittaisessa Google I/O -konferenssissa 17. toukokuuta.