Uudesta Androidista löytyi piilotettu ominaisuus

Android on yleensä tunnettu erityisen muokkausystävällisenä käyttöjärjestelmänä. Toisin kuin Windowsilla tai iOS:llä, käyttäjä voi hyvin laajasti muokata esimerkiksi kotivalikon asettelua, teemoja ja työkaluja. Lisäksi erityisesti LG on tunnettu siitä, että se sallii puhelimen käyttäjän jonkin verran muokata myös alapalkin tuttuja navigointinäppäimiä. Hiljattain julkaistusta Android 7.0 Nougatista löytyi piilotettu ominaisuus, jonka perusteella myös Google on suunnitelluttuovansa Androidiin mahdollisuuden muokata alapalkin painikkeita.

Normaalisti Androidin alapalkista löytyvät tutut kolme painiketta, eli takaisin, etusivu ja viimeisimmät. PhoneArena kertoo, että uudesta Android Nougatin koodista on löydetty piilotettu ominaisuus, joka sallii alapalkin painikkeiden muokkaamisen, uudelleenjärjestelyn ja lisäämisen.

Muokkausmahdollisuuksia on jopa yllättävän paljon. Käyttäjä voi esimerkiksi lisätä ylimääräisiä näppäimiä, kuten leikepöytänäppäimen tai Keycode-näppäimen, joka tuo minkä tahansa näppäimistöstä löytyvän näppäimen alapalkin navigointipainikkeiden sekaan. Lisäksi navigointipainikkeiden kokoa, asettelua ja järjestystä voi muuttaa mieleisekseen.

Kuten mainittua, navigointipainikkeiden muokkausmahdollisuudet ovat vielä piilotettuina, eli Google ei ole ominaisuutta halunnut vielä virallisesti esitellä. Yksi mahdollisuus on, että ominaisuus esitellään Android Nougatille myöhemmin julkaistavassa päivityksessä.