Android Auto laajenee puhelinsovellukseksena joka autoon

Google laajentaa Android Auton nyt tulossa olevana sovelluksena käytettäväksi kaikissa autoissa. Tähän asti Android Autoa on voinut käyttää vain auton näyttöpaneelin kautta, kun puhelin on ollut yhdistettynä auton järjestelmiin.

Valitettavasti Suomea tämä laajennuskaan ei vielä toistaiseksi koske, sillä Android Autoa ei vielä tueta täällä.

Käytännössä Android Autossa on kyse käyttöliittymästä, joka sopii helpommin käytettäväksi ajettaessa. Se tarjoaa Google Maps -navigointiohjeet, musiikin ohjauksen muun muassa Spotifyn tai Google Playn osalta ja puheohjatun viestinnän samalla vähentäen muita häiriötekijöitä, jotka eivät ole olennaisia ajaessa.

Android Auto tulee toimimaan kaikissa Android 5.0:lla tai uudemmalla käyttöjärjestelmäversiolla varustetuissa puhelimissa.

Android Auton 2.0-versio on tulossa tulevina viikkoina tarjolle yli 30 maassa, jossa sitä toistaiseksi tuetaan. Suomi ei valitettavasti toistaiseksi vielä kuulu tähän joukkoon.

Googlen mukaan päivitys tuo uusina ominaisuuksina myös mahdollisuuden valita Android Auto -sovellus avautumaan aina puhelimen kytkeytyessä auton Bluetoothiin sekä laajentaa äänikomentoja – eri toimintoja voidaan hallita sanomalla ensin vain ”OK Google”.

Suoraan Android Autoa kojelaudan näyttöpaneelissa tukee jo yli 200 uutta automallia yli 50 eri merkiltä.