Nokia 8 -älypuhelimelle julkaistiin merkittävä Android Oreo -päivitys

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global on julkaissut merkittävän Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäpäivityksen Nokia 8 -huippupuhelimelleen.

Nokia 8 saa Oreo-käyttöjärjestelmäversion Nokia-älypuhelimista ensimmäisenä. Google julkaisi Oreon elokuun loppupuolella. Ennen Nokia 8:aa jo muutama muu valmistaja on ennättänyt julkaista Oreon päivityksenä valituille harvoille puhelinmalleilleen.

Päivityksen jakelu Nokia 8:lle tapahtuu vaiheittain, minkä takia se ilmestyy eri käyttäjille eri aikoihin. Omalle puhelimelleen päivityksiä voi hakea Asetukset -> Tietoja puhelimesta -valikon kautta.

Koska Nokia-älypuhelimissa on käytännössä puhdas versio Android-käyttöjärjestelmästä, toistavat Nokia 8:n Oreo-päivityksen uudistukset läheisesti Googlen esittelemiä uutuuksia Oreossa.

Mukana myös Nokia 8:n Oreo-päivityksessä ovat muun muassa kuva kuvassa -tilan mahdollisuus sitä tukevien sovellusten kanssa, ilmoituksista kertovat pisteet sovelluskuvakkeissa sekä lisäksi Autofill tietojen täydennykseen. Lisäksi tarjolla on yli 60 uutta emojia. Android 8.0 Oreo -päivitys Nokia 8:lle tuo nyt mukanaan myös marraskuun Android-tietoturvakorjaukset sekä nopeuttaa puhelimen käynnistymistä. Sovellusten taustatoiminnan uudet rajoitukset puolestaan pidentävät akunkestoa.

“Olemme ylpeitä siitä, että voimme tuoda puhtaan ja turvallisen Android 8.0 Oreo -ohjelmistoalustan Nokia 8 -älypuhelimeen. Haluamme tarjota faneillemme aina parhaan mahdollisen Android-kokemuksen. Sen vuoksi olemme testanneet, optimoineet ja hioneet tämän ohjelmistoalustan hyvin huolellisesti", kommentoi HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.

HMD testasi aiemmin Oreota julkisessa beetatestissä ennen nyt tapahtunutta laajempaa julkaisua. Muille Nokia-älypuhelimille on myös tulossa Oreo-beetatestausohjelma, joista ei ole kuitenkaan vielä kerrottu tämän enempää. Päivityksenä Oreon ovat saamassa luonnollisesti kaikki toistaiseksi julkistetut uudet Nokia-älypuhelimet.

”Olemme tehneet yhteistyötä faniemme kanssa tuoreella Nokia Beta Labs -testialustalla ja luoneet puhtaan version tästä innolla odotetusta mobiilialustasta. Se tarjoaa kaikki uudet, kiehtovat ominaisuudet ilman mitään turhaa. Lisäksi puhelimesta tulee aiempaa tehokkaampi ja sen akunkesto paranee entisestään. Android 8.0 Oreon uudet ominaisuudet tekevät viestinnästä, sisällön tuottamisesta, pelaamisesta ja uusien asioiden löytämisestä entistäkin hauskempaa.”