Analyytikko: iPhone 6c tulee pian

KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo esittää uudessa raportissaan, että Apple olisi esittelemässä uuden neljätuumaisella näytöllä varustetun iPhone-mallin ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Uutuus korvaisi 5s:n iPhone-mallistossa.

Kuon mukaan uusi malli, nimeltään mahdollisesti iPhone 6c, sisältäisi iPhone 6s:stä tutun A9-järjestelmäpiirin sekä Apple Pay -mobiilimaksamisen mahdollistavan NFC-piirin. Kamerat sen sijaan olisivat samat kuin vanhemmassa 5s-mallissa. Ulkoisesti laite käyttäisi metallista takakuorta kalliimpien iPhonien tavoin ja sen etulasi oli samalla tavalla reunoiltaan pyöristetty kuin iPhone 6- ja 6s-malleissa. Värivaihtoehtoja uutuudelle voisi tulla kaksi tai kolme.

Kuon tuore raportti vastaa hyvin pitkälti aiemmin tällä viikolla Kiinasta kantautuneita huhuja, joiden mukaan uusi pieni iPhone esiteltäisiin tammikuussa ja sen myynti alkaisi helmikuussa. Huhun mukaan pieni iPhone sisältäisi Touch ID -sormenjälkitunnistimen, muttei kuitenkaan voimakkaita kosketusnäytön painalluksia tunnistavaa 3D Touch -tekniikkaa.

Uuden ”halpis-iPhonen” hinnan huhutaan asettuvan Yhdysvalloissa 400:n ja 500 dollarin välimaastoon, eli se olisi edullisempi kuin iPhone 5c, jonka hinta uutena, vuonna 2013, oli 549 dollaria.

Mitä uutuuden myyntimääriin tulee, Kuo arvelee, että uusi malli kattaisi noin 8-9 prosenttia Applen ensi vuoden iPhone-myynnistä. Vaikkei luku välttämättä kuulosta merkittävältä, auttaisi edullisempi malli Kuon mukaan Applea erityisesti kehittyvillä markkinoilla. Lisäksi, kun iPhone-myynti on yleensä rauhoittunut keväisin, alkuvuodesta esiteltävä uusi malli vähentäisi myynnin laskua.