Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Analyytikko: Apple suurin hyötyjä Samsungin puhelinfiaskosta

Samsung Galaxy Note7:n tarina päättyi ennen aikojaan, kun valmistaja viime viikolla ilmoitti lopettavansa syttyvien akkujen vaivaaman puhelinmallin valmistuksen ja pyytää puhelimen jo ostaneita palauttamaan sen. Samsung yrittää erinäisten kampanjoiden avulla saada Note7-asiakkaille myytyä Galaxy S7 -malleja, mutta moni tilaaja siirtynee myös muiden valmistajien tuotteisiin. KGI:n analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee Applen olevan suurin voittaja Samsungin Note7-fiaskossa.

Kuon mukaan jopa 5-7 miljoonaa asiakasta saattaa siirtyä Note7-tilauksesta Applen leiriin, kertoo 9to5Mac. Kuon mukaan Note7-tilaajia houkuttelee erityisesti iso iPhone 7 Plus ja sen kaksoiskamera. Arviolta 12 miljoonasta peruuntuneesta Note7-tilauksestaApple saattaisi Kuon arvion mukaan kaapata jopa yli puolet.

Osa Note7-tilaajista eittämättä tarttuu Samsungin S7-tarjouksiin, mutta myös muut Android-valmistajat varmasti hyötyvät tilanteesta. Muita potentiaalisia uusia Android-laitteita ovat esimerkiksi Googlen Pixel ja Pixel XL, LG:n V20 sekä tuleva Huawei Mate 9, jonka esittelyn odotetaan tapahtuvan marraskuun alussa.

Apple julkistaa syyskuussa päättyneen vuosineljänneksen tuloksenensi viikolla, ja samalla saadaan myös ensimmäisiä virallisia iPhone 7 -myyntilukuja. Aiemmista vuosista poiketen Apple ei tänä vuonna paljastanut iPhonen ensimmäisen viikonlopun myyntiä.