Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Amazon Drive -pilvitallennuspalvelu loppuu - Amazon Photos jatkaa toiminnassa

Amazon sulkee pilvitallennuspalvelunsa.

Verkkokauppajättinä parhaimmin tunnetun Amazon.comin tarjontaan kuuluu myös monenlaisia muita palveluita, niin myös yksityishenkilöille suunnattu Amazon Drive -pilvitallennuspalvelu.

Nyt Amazon on kertonut Drive-palvelunsa sulkeutuvan vuoden 2023 lopussa.

Amazon Drive julkaistiin alun perin keväällä 2011 ja sen myötä Amazon laajensi palvelujaan tarjoamaan pilvitallennustilaa käyttäjien tiedostojen varmuuskopiointiin ja jakamiseen. Amazon Drive on sisältänyt ilmaiseksi 5 gigatavua pilvitallennustilaa ja ollut tarjolla verkkoselaimen kautta käytettävänä palveluna sekä sovelluksina Androidilla ja iOS:lle. Lisämaksusta tallennustilaa on saanut käyttöönsä enemmän.

Amazon Driven sulkeutuessa jatkaa Amazon pilvitallennuspalvelujen tarjoamista kuluttajille suppeammin: valokuvien ja videoiden pilveen tallentamiseen tarkoitettu Amazon Photos -palvelu on jatkumassa, vaikka Amazon Drive sen rinnalta loppuu.

Amazon kertookin ottavansa yhteyttä nyt asiakkaisiin, jotka ovat käyttäneet Amazon Drivea muiden kuin Amazon Photos -palvelun tukemien kuva- ja videotiedostojen tallentamiseen. Amazon Driveen aiemmin tallennetut kuvat ja videot puolestaan ovat jo osa Amazon Photos -palvelua. Muut tiedostot puolestaan tulee ladata talteen ennen Amazon Driven sulkeutumista.

Amazon Driven alasajo tapahtuu vaiheittain: ”31. tammikuuta 2023 alkaen Amazon Drive ei enää tue uusia latauksia. 31. joulukuuta 2023 alkaen käyttäjät eivät voi enää katsella tai ladata vanhaa sisältöä, ja teille on suositeltavaa ladata paikalliset kopiot ennen sitä”, kertoo Amazon aikataulusta. Amazon Drive -mobiilisovellukset poistuvat sovelluskaupoista jo 31. lokakuuta 2022.

Lisätietoa Amazon Driven alasajosta, sen vaikutuksista ja toimintaohjeista löytyy Amazonin sivuilta.