Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin laboratorion erikoisuudet esittäytyvät ensi viikolla – älyvyö, älykellon lisälaite ja...

CES-messut järjestetään ensi viikolla Las Vegasissa. Kyseessä on yksi maailman suurimmista kulutuselektroniikkaa esittelevistä tapahtumista, ja luonnollisesti myös korealainen teknologiajätti Samsung on mukana tapahtumassa. Samsung on jo nyt antanut hieman esimakua muutamista erikoisuuksista, joita se aikoo tapahtumassa esitellä. Samsung tuo myyntituotteiden lisäksi näytille myös muutamia sen Creative Lab- eli C-Lab -projekteja. C-Lab on innovaatioprojekti, jonka turvin Samsungin työntekijät voivat kehittää omia tuoteideoitaan. Kolme C-Labin turvin kehitettyä prototyyppituotetta esitellään CES-messuilla.

Ensimmäinen erikoisuus on älyvyö nimeltään WELT. Kyseessä puettava älyasuste, joka on kehitetty näyttämään mahdollisimman pitkälti tavalliselta vyöltä. Vyö voi seurata käyttäjänsä vyötärön kokoa, syömistottumuksia, käveltyjä askeleita ja istumiseen käytettyä aikaa. Nämä tiedot toimitetaan yhteensopivaan sovellukseen terveyden ja hyvinvoinnin seuraamiseksi ja kehittämiseksi.

Toinen erikoisuus on nimeltään Rink, joka on kädessä pidettävä laite. Se tunnistaa käsien liikkeet ja toimii yhdessä Gear VR -virtuaalitodellisuuslasien kanssa, tuoden uusia mahdollisuuksia virtuaalitodellisuusratkaisuihin.

 

Kolmantena Samsung esittelee laitteen nimeltä TipTalk. Kyseessä on Samsungin mukaan merkittävä uusi käyttökokemus. TipTalk on kellon rannekkeen muotoon suunniteltu lisälaite, jonka voi lisätä niin älykelloon, kuten Samsungin omaan Gear S2:een, kuin aivan perinteiseenkin rannekelloon. Kello yhdistyy langattomasti älypuhelimeen tai älykelloon ja mahdollistaa puhelimesta tai kellosta lähtevän äänen kuuntelemisen koskettamalla korvaa sormella. Samsungin mukaan tämä sormen välityksellä korvaan kantautuva ääni parantaa esimerkiksi puheluiden kuulumista meluisissa ympäristöissä ja jopa julkisissa ympäristöissä niin, etteivät muut kuule puhelua.

Samsungin mukaan C-Labin turvin on vuodesta 2012 alkaen kehitelty jo yli 100 erilaista tuotetta, joista 70 on saatu valmiiksi ja 40 on edennyt Samsungin muille osastoille jatkokehitystä varten.