Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Älypuhelinvalmistaja lähti myös sähköpotkulautojen markkinoille

Älypuhelinvalmistajana parhaiten tunnettu Xiaomi on laajentanut jälleen tänään sen kautta ja nimissä myytävää mallivalikoimaa.

Xiaomi on rakentanut ympärilleen laajan ekosysteemin erilaisia tuotteita, pääasiassa muiden yritysten tekemänä. Useissa tapauksissa Xiaomi on sijoittanut näihin kumppaniyrityksiinsä. Nyt Xiaomi on lähtenyt myös sähkomoottorilla varustettujen potkulautojen markkinoille.

1 999 juanin eli reilun 270 euron hintaan Kiinassa myytävä, tänään esitelty sähköpotkulauta tarjoaa 30 kilometrin toimintamatkan ja 25 kilometriä tunnissa -huippunopeuden. Jarrutusenergiasta kerätään lisävirtaa akkuihin – pysähtymisen kerrotaan onnistuvan 4 metrin jarrutusmatkalla. Potkulauta on kokoontaitettava ja painaa 12,5 kilogrammaa.

Xiaomi ei sähköpotkulautojen osalta ole edes aivan uusilla vesillä, sillä jo aiemmin sen valikoimiin ovat kuuluneet Segwayta muistuttavat Ninebot-tasapainoskootterit sekä myös sähköpyörät. Näitä myydään myös jo Xiaomi Suomen sivuilla.

Vasta 2010 perustettu Xiaomi nousi maailman suurimpien älypuhelinten valmistajien joukkoon vain muutamassa vuodessa ohi alan perinteisten jättiläisten. Sittemmin Xiaomin kasvu on hiipunut ja älypuhelinmyynti jopa lähtenyt laskuun kilpailun koventuessa Kiinan kotimarkkinoilla ja laajentumisen muualle sujuneen hitaasti.

Xiaomin laajemman ekosysteemistrategian onnistumisesta ei ole kuultu kattavia tietoja.

Ensi vuoden aikana Xiaomin odotetaan laajenevan aiempaa vahvemmin uusille markkinoille, myös mahdollisesti Yhdysvaltoihin. Xiaomi aikoo järjestää julkistuksen CES-messujen yhteydessä vuodenvaihteen jälkeen.