Älypuhelinvalmistaja HTC tutkii vaihtoehtoja - saattaa päätyä myyntiin tai muihin järjestelyihin

Taiwanilaisella älypuhelinvalmistajalla HTC:llä on mennyt pitkään niin huonosti, että jo hyvän tovin on odoteltu, milloin se putoaa pelistä tavalla tai toisella pois.

Pian HTC:n ympärillä voi tapahtua, sillä uutistoimisto Bloomberg raportoi nyt HTC:n tutkivan erilaisia strategisia vaihtoehtoja liiketoiminnoilleen. Bloombergin lähteiden mukaan vaihtoehtoja voisivat olla virtuaalitodellisuuden liiketoiminnan eriyttäminen, strategisen sijoittajan mukaantulo tai koko HTC:n myynti.

HTC on palkannut itselleen neuvonantajan auttamaan vaihtoehtojen harkinnassa.

Yhden lähteen mukaan HTC:n myynti kokonaisuudessaan on kuitenkin epätodennäköistä, koska yhtiö ei sovi vain yhdelle ostajalle. Osa saattaisi olla kiinnostunut älypuhelinbisneksestä, osa HTC:n viime vuosina Vive-virtuaalitodellisuuslaitteen ympärille rakentamasta uudesta avauksesta.

Kuten aina, kun lopullisia päätöksiä ei ole tehty, välttämättä lopulta mitään merkittäviä muutoksia ei tapahdukaan vaihtoehtojen kartoittamisen jälkeen.

HTC perustettiin jo vuonna 1997. Aluksi se toimi sopimusvalmistajana muille, mutta aloitti sittemmin Windows-puhelinten myynnin omalla brändillään. HTC:n kovimmat menestysvuodet käynnistyivät, kun se siirtyi etulinjassa Android-puhelinvalmistajaksi. HTC teki Googlen kumppanina kaikkien aikojen ensimmäisen Android-puhelimen, jota Yhdysvalloissa myytin T-Mobile G1:nä operaattorin kautta. Viime vuonna HTC palasi merkittävällä tavalla sopimusvalmistajaksi, kun se alkoi valmistaa Googlen Pixel-puhelimia.

Viimeisen viiden vuoden aikana Bloomberg toteaa HTC:n markkina-arvon romahtaneen 75 prosenttia noin 1,5 miljardiin euron tasolle. HTC:n tulos on ollut tappiolla jo useamman vuoden ajan.