Älypuhelimen "särkymättömällä näytöllä" on vastapuolensa: naarmuuntuu perin helposti

Motorolan uudenkin Moto Z2 Forcen erikoisuus on yhä aiempien Force-mallien tavoin ShatterShield-näyttö, jota Motorola mainostaa särkymättömäksi.

Särkymättömyys ei kuitenkaan tule ilmaiseksi. Perinteisesti huippupuhelimissa nykypäivänä käytetyn lasin sijaan näytön pinta on muovia – ja naarmuuntuu ensimmäisten arvioiden mukaan Z2 Forcessa erittäin herkästi. Android Police -sivuston Ryan Whitwam kertoo saaneensa testipuhelimensa näyttöön lyhyessä ajassa useita naarmuja – ja näyttö naarmuuntui jopa vain kynnellä sitä näytöllä vedettäessä.

Whitwam vertaili Moto Z2 Forcea myös sen edeltäjään Moto Z Forceen. Uutuuden näyttö kerää naarmuja huomattavasti herkemmin. Käytetty muovipinta näytössä vaikuttaa pehmeämmältä. Lisäksi etupaneelista kuuluu vieläpä natinaa sitä alareunasta paineltaessa.

Motorola on kiirehtinyt jo kommentoimaan asiaa.

”Särkymättömyys ei tarkoita naarmuuntumattomuutta, ja naarmut voivat olla subjektiivisia”, todetaan Motorolalta ja kannustetaan erillisen lisänäyttösuojan käyttöön puhelimen kanssa. Motorolan omien testien perusteella Moto Z2 Forcen näytön pitäisi olla aivan yhtä kestävä kuin viime vuodenkin version.

Samalla Motorola lupaa kuitenkin myös tilanteen paranevan jatkossa. ”Jatkamme designin kehittämisestä jatkuvin parannuksin. Vastaanottamasi yksilö oli aivan ensimmäisiä tuotantokappaleita ja meillä on työn alla parannus, jonka kuluttajat saavat hieman lanseerauksen jälkeen.” Motorolan mukaan päälikerros on haluttaessa vaihdettavissa uuteen versioon huollossa.