Älypuhelimen näyttölasi säpäleinä? Uusi keksintö lupaa suojan yhdellä pyyhkäisyllä

Älypuhelimen näytön rikkoutuminen on yksi yleisimmistä syistä viedä laite huoltoon. Jos olet huolissasi näytön kestävyydestä, kannattaa pohtia näyttösuojan hankkimista.

Parhaillaan IndieGoGo -joukkorahoituskampanjassa mukana oleva ProjectPax lupaa parantaa selvästi näytön suojaa. Kyseessä on nestemäisestä lasista valmistettu uudenlainen suojakalvo, joka ei vaadi minkäänlaista fyysistä laitteen näytön päälle asennettavaa suojusta. Referenssit lupaavat paljon, sillä valmistajan mukaan suojaa ovat testanneet muun muassa lentäjät.

Nestemäinen geeli sisältää titaanidioksidia, jonka nanopartikkelit vahvistavat mitä tahansa näyttöä. Valmistajan mukaan materiaali on yhtä vahvaa kuin safiiri. Käytännössä nanopartikkelit täyttävät näytössä olevia mikroskooppisen pieniä uria, joita ihmissilmällä ei näe. 

Miten ainetta sitten käytetään? Riittää kun näyttö ensin pyyhitään kuivaksi ja sen jälkeen käsitellään ProjectPaxilla. Tämän jälkeen odotetaan 10 minuuttia.

Testien perusteella aine estää muun muassa veitsen viiltojen aiheuttamat naarmut näyttölasiin. Suoja-aineen luvataan säilyvän näytön pinnalla vuoden ajan.

Suoja-ainetta voi valmistajan mukaan käyttää myös esimerkiksi silmälaseihin, televisioihin ja kameroihin.

ProjectPaxin hinnat alkavat hieman alle 40 eurosta.