Älykellojen mullistus? Lenovon uutuuskellossa on kaksi näyttöä

Lenovo on tänään esitellyt uutuustuotteita Pekingissä järjestettävässä TechWorld -konferenssissa. Yhtiö tuo markkinoille kokonaan uudenlaisen Magic View -älykellon, joka yrittää ratkaista pienen näytön ongelman.

Älykellojen käyttöä rajoittaa usein näytön koko. Sen takia kellon näytöltä ei esimerkiksi ole kovin mukavaa lukea pidempää tekstiä. Valmistajat eivät kuitenkaan ole halunneet kasvattaa näyttöä, koska silloin kello ei enää näyttäisi hyvältä ranteessa.

Lenovon Magic View -älykellossa on kaksi näyttöä. Ulommaisen pyöreän näytön alla on toinen näyttö, jonka avulla katsojan silmiin tuotetaan virtuaalinen näkymä. Lenovon tavoitteena on kasvattaa näytön kokoa ilman, että kellon fyysinen koko kasvaa. Optisen heijastuksen avulla virtuaalisen kuvan koko kasvaa jopa 20-kertaiseksi fyysiseen älykellon näyttöön verrattuna. Virtuaalisen näkymän kautta kellon käyttäjän silmiin voidaan välittää henkilökohtaisempaa materiaalia, jonka ei haluta näkyvän kellon näytöllä. Tekniikka mahdollistaisi myös videoiden katsomisen tai navigoinnin isolla karttanäkymällä.