Alkuperäinen iPhone SE on Applen mukaan nyt vingage-tuote - tätä se tarkoittaa

Alkuperäinen maaliskuussa 2016 julkaistu iPhone SE on nyt siirtynyt Applen määrittelyssä vintage-tuotteeksi.

Alkuperäistä iPhone SE:tä Apple myi keväästä 2016 syyskuuhun 2018 asti. Sen ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa 4,0 tuuman näyttö, 12 megapikselin taka- ja 1,2 megapikselin etukamera sekä Apple A9 -järjestelmäpiiri.

Applen määrittelyssä tuotteet katsotaan vanhaksi (englanniksi vintage), kun Apple on lopettanut sen toimittamisen myyntiin yli viisi vuotta. Seitsemän vuoden jälkeen tuotteet katsotaan puolestaan vanhentuneiksi (englanniksi obsolete).

Vintage-tuotteille Apple tarjoaa edelleen huoltopalveluita ja varaosia saatavuuden mukaan. Huoltoa ja varaosia ei siis enää taata, mutta niitä saattaa olla yhä saatavilla.

Seitsemän vuoden jälkeen huoltopalvelut ja varaosien saatavuus Applelta loppuu kokonaan. Poikkeuksena tähän ovat kannettavat Mac-tietokoneet, jotka saattavat olla oikeutettuja pelkän akun korjauksiin jopa kymmenen vuoden ajan siitä, kun tuotetta on viimeksi toimitettu myyntiin (osien saatavuuden mukaan). Lisätietoa löytyy Applen sivuilta.

Alkuperäisen iPhone SE:n lisäksi Apple määritteli nyt vintage-tuotteeksi myös 2. sukupolven 12,9 tuuman iPad Pron sekä Beats Solo3 Wireless -kuulokkeiden Mickey-erikoisversion. Beats-kuulokkeista Powerbeats 2 ja Solo2 Wireless puolestaan siirtyivät nyt vanhentuneiden tuotteiden listalle.

Alkuperäinen iPhone SE on sittemmin saanut kaksi sukupolvea seuraajia. Muotoilu muuttui erilaiseksi jo 2. sukupolven mallissa keväällä 2020. Viimeisimmän 3. sukupolven iPhone SE:n Apple julkisti maaliskuussa 2022.

Apple julkaisee vanhoista ja vanhentuneista tuotteista listausta verkkosivuillaan.