Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Alcatel räväytti julki kuusi uutuustuotetta: neljä Move-tuotetta, 360-kamera ja VR-laite, joka ei tarvitse älypuhelinta tai tietokonetta

Alcatel on julkistanut IFA-messuilla Move-tuotesarjan sekä itsenäisen VR-virtuaalisilmikon ja uudet 360-kamerat.

Uusi Move-tuotesarja saa heti neljä uutta uutuuslaitetta.

Moveband on varsin yksinkertainen ja perinteinen aktiivisuusranneke, joka mahdollistaa aktiivisuuden kuten kuljetun matkan, vauhdin ja kaloreiden kuluttamisen seurannan lisäksi perustiedot puhelimen ilmoituksista. Movebandia tullaan Alcatelin myymään sen älypuhelinten kanssa yhteispakkauksissa.

Alcatel Movetime WiFi Watch.

Movetime WiFi Watch laajentaa Movebandista älykellon suuntaan. Sillä voi myös puhua ja soittaa puheluja älypuhelimeen yhdistettynä aktiivisuuden seurannan sekä ilmoituksista kertomisen lisäksi. Movetime WiFi Watchissa on myös kookas 1,39 tuuman AMOLED-näyttö.

Alcatel kertoo Movetime WiFi Watchin tukevan myös erilaisia elekomentoja. Esimerkiksi musiikkia kuunneltaessa seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen voi siirtyä rannettaan kääntämällä. Toisaalta näin onnistuu myös kameran käynnistäminen.

Movetrack on puolestaan Alcatelin pieni GPS-paikannin, jonka voi kiinnittää haluamaansa esineeseen tai eläimeen sen sijainnin seuraamiseksi. Movetrackin pitäisi tarjota toiminta-aikaa neljä päivää yhdellä täydellä latauksella. Sen sijainnin voi tarkistaa sovelluksesta, minkä lisäksi voi myös määritellä alueita, joilta Movetrackin poistuessa saa hälytyksen.

Alcatel Movetrack.

Move Track&Talk on puolestaan lapsille tarkoitettu kellona toimiva rannelaite. Sillä voi puhua puheluja – tarjolla on viisi pikavalintanumeroa sekä 10 yhteystietopaikkaa hätätilanteissa yhteydenottoon. Lisäksi Move Track&Talkissa on myös GPS-paikannus, GSM- ja Wi-Fi-yhteydet, mikä mahdollistaa sen ja sitä käyttävän lapsen paikannuksen haluttaessa.

Alcatel Move Track&Talk.

Myös Move Track&Talkin akkukesto on neljä päivää.

Uusi Move-laitteiden perhe on tulossa markkinoille syyskuussa.

Aiemmin Alcatelilta nähtiin alkuvuonna älypuhelimen myyntipakkaus, joka muuntuu VR-virtuaalilaseiksi.

Nyt Alcatel on julkistanut täysin itsenäisen Vision-nimisen VR-virtuaalisilmikon, joka ei enää vaadi sisäänsä älypuhelinta. Alcatelin VR-laite tarjoaa itsessään kaksi 1920×1080 pikselin Full HD -näyttöä, 3 000 milliampeeritunnin akun, kahdeksanytimisen suorittimen, kolme gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennusmuistia, 4G LTE ja Bluetooth -yhteydet sekä asianmukaiset anturit.

Alcatel Visionin hinnasta ei ole vielä tietoa, mutta todennäköisesti se tulee olemaan merkittävästi kalliimpi kuin älypuhelimen sisälleen tarvitsevatvaihtoehdot, kuten Samsungin Gear VR.

Ongelmaksi Alcatelin VR-laitteelle voi muodostua sisällön puute. Alcatel on kertonut Jaunt VR:n ja Fraunhoferin tarjoavan pelejä sekä muuta sisältöä sekä avaavansa ympäristön kehittäjille, mutta lukuisten VR-vaihtoehtojen joukossa on helppo jäädä suurempien toimijoiden varjoon kehittäjien näkökulmasta, jolloin hienostakaan laitteesta ei sisällön puutteessa ole hyötyä.

Alcatelin VR-laite.

Alcatel 360 on puolestaan uusi 360-kuvaamiseen tarkoitettu kamera.

Se eroaa muista akuttomuudellaan – kamera on tarkoitus kytkeä johdolla älypuhelimeen, joista aluksi tuetaan Alcatelin omiaIdol, Idol 4S ja Pop 4S -malleja ja myöhemmin myös muita. Kamerasta on tulossa tarjolle kaksi eri muodoltaan erilaista versiota – pyöreä ja kulmikkaampi vaihtoehto. Molemmat sisältävät kaksi 210-asteen linssin kameraa.

Alcatelin 360-kamera ei ole tulossa markkinoille kuin vasta ensi vuoden puolella.

Alcatelin 360-kameran kaksi eri versiota.