Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsungin uuden huippupuhelimen akkukesto paranemassa huimasti

Samsung esittelee näillä näkymin uuden Galaxy S7 -älypuhelimen vajaan kuukauden päästä. Huhumylly tulevan huippupuhelimen ympärillä käy jo vauhdikkaana ja nyt venäläinen vuotaja Eldar Murtazin on Twitterissä kertonut, että Galaxy S7:n akkukesto on paranemassa paljon edeltäjäänsä verrattuna.

Vuotojen mukaan Galaxy S7:ssä on 3 000 milliampeeritunnin akku, kun sen edeltäjässä oli suhteellisen pieni 2 550 milliampeeritunnin akku. Murtazinin mukaan Galaxy S7:n kykenee jopa 17 tunnin videotoistoon täydellä kirkkaudella yhdellä latauksella. Jos näin todellakin on, kyseessä on varsin hyvä akkukesto.

Tilanne on huomattavasti parempi kuin Galaxy S6:lla. GSMArenan akkutestissä, jossa näytön kirkkaus on 50 prosentissa, Galaxy S6:n akku kesti videotoistossa yhteensä 12 tuntia ja 12 minuuttia. Samsungin mukaan Galaxy S6 kykenee 13 tunnin videotoistoon yhdellä latauksella.

Huhujen perusteella Galaxy S7:ssä olisi 5,1 tuuman kosketusnäyttö 2560×1440 pikselin tarkkuudella, Exynos 8890 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-käyttömuistia ja 12 megapikselin takakamera. Joissakin Galaxy S7 -puhelimissa on luultavasti Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri. Galaxy S7:n perusmallin rinnalla esiteltäisiin Galaxy S7 edge -älypuhelin kaarevalla näytöllä ja suurempi Galaxy S7 edge+ esiteltäisiin myöhemmin.