Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi vaihtoehto kestäväksi älypuhelimeksi – merkkinä työkaluistaan tuttu DeWalt

Caterpillarin hegemonialla ratsastavat CAT-puhelimet ovat jo tulleet tutuiksi ja olleet pitkään myynnissä myös Suomessa. Nyt puhelinmarkkinoille tarjolle on tulossa myös toinen vastaavan kohderyhmän brändi, työkaluistaan tuttu DeWalt.

DeWalt-puhelimen takana on Global Mobile Communications Limited -niminen yritys, joka on esillä pienellä ständillä Mobile World Congressissa Barcelonassa. DeWalt-puhelimen valmistuksesta Kiinassa vastaa RugGear. DeWaltin brändi on lisensoitu käyttöön puhelimessa.

Valitettavasti emme vielä saaneet itse kuvata ensimmäistä DeWalt-puhelinta lähietäisyydeltä, mutta kokonaisuutena puhelin muistuttaa yleisvaikutelmaltaan paljon jo edellä mainittuja, pitkälti samalle kohderyhmälle suunnattuja CAT-puhelimia.

DeWalt-puhelinkin on siis tehty kestämään sekä iskuja että myös vettä ja pölyä, jälkimmäisiä IP68-sertifikaatin arvoisesti. DeWalt-puhelin kestää näin upotuksen kahden metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Kestävyydeltään se on myös MIL 810 G -sertifioitu, mikä tarkoittaa kestävyyttä kahden metrin pudotuksesta betonille.

Mobiili.fille annettujen tietojen mukaan DeWalt-puhelin olisi tulossa ensimmäisillä markkinoilla myyntiin huhtikuun alussa, ja Pohjoismaihinkin se voisi saapua jo toukokuun aikana.

Ensimmäinen DeWalt-puhelin MD501 painaa 245 grammaa.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan ensimmäinen DeWalt-puhelin, tarkalta mallinimeltään MD501, sisältää viiden tuumankosketusnäytön Gorilla Glass 3 -lasilla, Android-käyttöjärjestelmän 5.1 Lollipop -versiona, 13 ja 5 megapikselin kamerat, kaksi SIM-korttipaikkaa ja 4G LTE -verkkoyhteydet sekä Wi-Fin 802.11b/g/n-tuella, Bluetooth 4.0:n ja NFC:n.

Järjestelmäpiirinä puhelimessa on MediaTekin neliytiminen MT6735, 1,3 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on kaksi gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 16 gigatavua ja mukana microSD-muistikorttipaikka.

Tällä DeWalt-puhelimella on kokoa 156 x 82 x 14 millimetriä ja painoa 245 grammaa, joten keveys- tai ohuuspalkintoja se ei voita. Myös langatonta lataamista Qi-standardilla tukevan puhelimen akun kapasitettti on 3 020 milliampeerituntia.