Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Adele esitti vaatimuksen - Spotify poisti albumien satunnaistoiston painikkeen koko palvelusta

Adele sai Spotifyn muuttamaan albumien toistokäytänteitään.

Albumit kuunnellaan vastedes järjestyksessä, BBC uutisoi.

Maailmankuulu englantilaisartisti Adele julkaisi hiljattain uusimman albuminsa, joka on nimeltään 30. Albumi julkaistiin suoraan Spotifyssa, ja pian tämän jälkeen Adele ilmaisi pahastuneensa oletusarvoisesti aktivoituvasta satunnaistoistosta.

Adele kirjoitti Twitterissä, ettei kappaleiden järjestys albumeissa suinkaan ole sattumanvarainen. Oikeassa järjestyksessä kuunnellut laulut kertovat tarinan, jonka satunnaistoisto sekoittaa, artisti perusteli.

Vasemmalla kuvassa albuminäkymä, jossa musiikki toistuu vastedes oletuksena järjestyksessä alusta loppuun. Oikealla artistinäkymä ja tuttu satunnaistoiston aloittava painike.

Vain hieman tämän jälkeen Spotify tiedotti merkittävästä muutoksesta palveluunsa. Satunnaistoiston sijaan albumeita kuunneltaisiin jatkossa oletusarvoisesti järjestyksessä, ja sittemmin uudistus on jo otettu käyttöön.

Artistien koko tuotantoa kuunnellaan yhä oletuksena satunnaisjärjestyksessä, mutta albumien toistopainike saa vastedes toiston alkamaan ensimmäisestä kappaleesta ja etenemään järjestyksessä kohti viimeistä. Satunnaistoistonkin saa kuitenkin yhä aktivoitua manuaalisesti, kunhan kuuntelun vain ensin aloittaa kappalejärjestyksessä.

Spotify kuvaili muutosta merkittäväksi uudistukseksi, jota sekä käyttäjät että artistit ovat jo kauan toivoneet. ”Mitä vain sinulle”, kirjoitti suoratoistopalvelu Twitter-vastauksessaan Adelelle.