Uusi verkkokauppa Teknavi.com

+55,2 prosenttia - tablettilaitteet ovat kiinnostaneet korona-aikana

Tablettilaitteiden suosio on noussut kodeissa vietetyn ajan kanssa.

Tablettilaitteiden kysyntä kävi kuumana yhä alkuvuonnakin, ja maailmanlaajuiset toimitukset kasvoivatkin 55,2 prosentilla vuotta aiemmasta tammi-maaliskuussa 2021 tutkimusyhtiö IDC:n tilastojen mukaan.

Tablettilaitteiden kysyntää ovat viimeisen vuoden ajan tukeneet tietenkin koronapandemian seuraukset. Niin etätöiden ja -opiskelun yleistyminen kuin myös yleisesti kotona vietetyn ajan kasvu ovat tarkoittaneet kiinnostuksen kasvua myös tablettilaitteisiin tietokoneiden ohella.

IDC:n mukaan Applen iPad-toimitukset kasvoivat 64,3 prosentilla vuotta aiemmasta 12,7 miljoonaan alkuvuonna ja Apple säilytti näin selkeän markkinajohtajan asemansa tablettilaitteissa 31,7 prosentin markkinaosuudella. Apple itse kertoi tulosjulkistuksessaan iPad-myynnin liikevaihdon kasvaneen 79 prosenttia 7,807 miljardiin dollariin. Apple itse ei enää nykyisin raportoi toimittamiensa laitteiden lukumääriä.

Perjantaina 30. huhtikuuta Apple toi tilattavaksi uudet huippuluokan iPad Pro -laitteensa.

Markkinakakkonen tableteissa alkuvuonna oli Samsung 8,0 miljoonan laitteen toimituksilla ja 20,0 prosentin markkinaosuudella. TOP5-valmistajista suurimmat kasvulukemat kirjasivat puolestaan Lenovo ja Amazon.com. Lenovon toimitukset kasvoivat 138,1 prosenttia 3,8 miljoonaan, mikä toi sille 9,4 prosentin markkinaosuuden, ja edullisia Fire-tabletteja myyvän Amazonin 143,0 prosenttia 3,5 miljoonaan 8,7 prosentin markkinaosuudella.

Huawein osalta IDC ei laske sen lukuihin enää mukaan Honor-tabletteja, koska Huawei myi Honorin uusille omistajille marraskuussa. IDC on poistanut Honor-laitteet myös vertailukauden luvuista, ja kaikista Huawein vaikeuksista huolimatta näin vertailukelpoisesti tarkasteltuna Huawein tablettilaitteiden toimitukset kasvoivat myös niukasti 1,7 prosentilla 2,7 miljoonaan. Muun markkinan suuren kasvun myötä Huawein markkinaosuus kuitenkin laski 10,4 prosentista 6,8 prosenttiin.

IDC:n tilasto tablettilaitetoimituksista tammi-maaliskuussa 2021 verrattuna vuotta aiempaan.
IDC:n tilasto tablettilaitetoimituksista tammi-maaliskuussa 2021 verrattuna vuotta aiempaan.