Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin otat ilon irti iPhone 6s:n uusista ominaisuuksista

Applen iPhone 6s ja 6s Plus rantautuivat juuri Suomeen, ja uudet mallit toivat mukanaan myös liudan uusia toimintoja. Tässä artikkelissa näytämme, miten muutamista uusista toiminnoista saa ilon irti.

4K-videot

 

 

iPhone 6s -mallien uusi kamera mahdollistaa 4K-videokuvauksen, mutta oletuksena se ei kuitenkaan ole käytössä, vaan kamera kuvaa videota Full HD -tarkkuudella, 30 ruudun sekuntinopeudella. Asetusvalikosta pääset valitsemaan, millä tarkkuudella videota kuvataan. Polku on Asetukset – Kuvat ja Kamera – Tallenna video. Vaihtoehtoina ovat 4K-tarkkuus (3840 x 2160 pikseliä), Full HD -tarkkuus (1920 x 1080 pikseliä) tai 720p -tarkkuus (1280 x 720 pikseliä) 30 ruudun sekuntinopeudella sekä Full HD -tarkkuus 60 ruudun sekuntinopeudella. Kannattaa huomioda, että 4K-video vaatii lähes kolminkertaisen määrän tallennustilaa oletuksena käytettävään Full HD -tason videoon nähden.

 

 

Samasta asetusvalikon kohdasta voi myös valita hidastusvideon nopeuden. Vaihtoehtoina ovat 720p -tarkkuus kahdeksankertaisella hidastuksella tai Full HD -tarkkuus nelinkertaisella hidastuksella.

3D Touch

 

 

Mielenkiintoinen uusi ominaisuus on voimakkaan painalluksen tunnistava 3D Touch. Sen turvin voi esimerkiksi kotivalikon sovelluskuvakkeista avata pikavalikoita. Useimmat Applen omista, esiasennetuista sovelluksista tukevat 3D Touchia, ja myös monet kolmannen osapuolen sovellukset alkavat vähitellen uutta ominaisuutta tukea. 3D Touchin vaatimaa voimaa voi säätää asetusvalikon kautta. Kohdasta Asetukset – Yleiset – Käyttöapu – 3D Touch löytyy mahdollisuus joko ottaa toiminto kokonaan pois käytöstä, tai muuttaa sen herkkyyttä tavallista kevyemmäksi tai kovemmaksi.

Live Photos

 

 

Live Photos on toiminto, joka kuvaushetkellä tallentaa lyhyen pätkän videota ennen ja jälkeen varsinaisen kuvan. Näin syntyy valokuva, joka 3D Touchin turvin painamalla herää hetkeksi eloon. Esimerkiksi tallennustilaa säästääkseen voi Live Photosin halutessaan ottaa pois käytöstä kuvaustilassa, painamalla näytön yläosassa olevaa keltaista ympyräkuvaketta. Kun kuvio on valkoinen, Live Photos ei ole käytössä. Live Photos vaikuttaa myös kameran laukaisinääneen. Kun Live Photos on käytössä, ei laukaisinääntä kuulu, mutta jos Live Photos on otettu pois käytöstä, päästää kamera kuvatessa tutun räpsähdyksen.