Uusi verkkokauppa Teknavi.com

280 merkin twiitit pysyvästi käyttöön Twitterissä

Twitter on kertonut ottavansa käyttöön palvelussaan pysyvästi twiittien merkkimäärän korotuksen aiemmasta 140 merkistä 280 merkkiin.

Twitter testasi syyskuusta alkaen muutosta jo julkisesti osalla käyttäjistä.

Twitterin mukaan testiryhmässä olleiden käyttäjien osalta täyden 280 merkin twiittejä oli vain 1 prosentti näiden käyttäjien twiiteistä, kun aiemmin 140 merkin mittaisia twiittejä on ollut 9 prosenttia kaikista twiiteistä. Twitterin mukaan pidemmät twiitit keräsivät myös keskimäärin enemmän tykkäyksiä, uudelleentwiittauksia sekä mainintoja ja toivat niiden julkaisijoille enemmän uusia seuraajia.

Aivan kaikilla käyttäjillä Twitterin merkkimäärä ei kasva. Japanin, kiinan ja korean kielillä käytössä on jatkossakin 140 merkkiä. Näissä kielissä yhdellä merkillä voi ilmaista huomattavasti enemmän, joten twiittien lyhyempi mitta ei ole ollut samanlainen ongelma.

Muilla käyttäjillä pidemmän twiittimitan pitäisi tulla mahdolliseksi lähiaikoina. Osalla käyttäjistä twiittimitan pidennys voi kuitenkin näkyä vasta hetken päästä, sillä muutoksen käyttöönotto tapahtuu vaiheittain.