Uusi verkkokauppa Teknavi.com

249 euron Honor 9X -älypuhelin tuli myyntiin – 6,59 tuuman näyttö, 48 megapikselin pääkamera ja esiin nouseva etukamera

Huawein toinen brändi Honor on tuonut myyntiin Suomessa uuden suositushinnaltaan 249 euron Honor 9X -älypuhelinmallin.

Honor julkisti 9X ja 9X Pro -älypuhelimet heinäkuussa Kiinassa. Euroopan markkinoille tuotuHonor 9X ei kuitenkaan ole näistä malleista suoraan kumpikaan, vaan oma uusi tuotteensa.

Eurooppaan tuleva Honor 9X muistuttaa Kiinan Honor 9X Prota mutta ominaisuuksissa on yksi tärkeä muutos. Toisaalta puhelimen ominaisuudet vastaavat myös jo aiemmin myynnissä ollutta Huawei P Smart Z:tä mutta suuremman 48 megapikselin tarkkuuden pääkameralla ja mukaan lisätyllä ultralaajakulmakameralla.

Honor 9X:ssä on 6,59 tuuman IPS LCD -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselin tarkkuudella.

Takana Honor 9X:n sinisessä Sapphire Blue -värivaihtoehdossa nähdään tyylikäs viimeistely, joka luo takapintaan X-muotoisen heijastusefektin. Sinisen värin lisäksi toinen vaihtoehto on hillitympi musta Midnight Black.

Honor 9X:n värit.
Honor 9X:n värit.

Sormenjälkilukija on sijoitettu Euroopan versiossa taakse ja etukamera nousee tarvittaessa esiin puhelimen yläreunasta. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja aukon koko f/2,2.

Takana Honor 9X sisältää kolme kameraa: 48 megapikselin pääkameran f/1,8-aukolla, 120 asteen ultralaajakulmakameran 8 megapikselin tarkkuudella ja f/2,4-aukolla sekä 2 megapikselin syvyyskameran.

Tärkeä muutos Euroopan Honor 9X:ssä verrattuna Kiinan malleihin on järjestelmäpiiri, joka on Kiinan malleista löytyvää Kirin 810:tä vanhempi Kirin 710F. RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua. Tallennusmuistin laajentaminen onnistuu microSD-muistikortilla.

Akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia, ja sen lataus onnistuu korkeintaan 10 watin teholla. Liitäntänä Honor 9X:ssä on USB-C:n ohella 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Honor 9X tulee markkinoille Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversiolla osana EMUI 9.1 -ohjelmistoa. Mukana on edelleen esiasennettuna Googlen sovellukset ja taustapalvelut.