Uusi verkkokauppa Teknavi.com

24 tuuman kannettava näyttö puhelimelle tai läppärille? Tämä laite kulkee mukana kuin sateenvarjo

SPUD eli Spontaneous Pop-up Display on kannettava 24-tuumainen näyttö, joka avautuu ja taittuu kasaan kuin sateenvarjo. Ideaali ratkaisu siis, jos älypuhelimelle tai vaikkapa läppärille pitää saada isompi näyttö helposti mukaan, kunhan kova hinta ei ole este.

SPUDin takana on yritys nimeltä Arovia ja kannettava näyttö hakee nyt joukkorahoitusta Kickstarterissa. Mikäli projektietenee tavoitteiden mukaisesti, alkavat toimitukset kesällä 2017.

SPUD on telttamainen kangaspussi, joka tarjoaa 24-tuumaisen valkokankaan. Levitettynä 36 senttimetriä syvän näytön takaosassa sijaitsee projektori, joka heijastaa 1280 x 720 pikselin kuvan kankaalle. Mitoiltaan kannettava näyttö vastaa avattuna suunnilleen vanhaa kuvaputkinäyttöä. HD-tason tarkkuus on valmistajan mukaan hyvä kompromissi kustannusten, koon ja kuvanlaadun välillä.

Parhaimmillaan SPUDin projektori tarjoaa 785 nitin kirkkauden, jolloin akku kestää kolme tuntia yhdellä latauksella. Jos 350 nitin kirkkaus riittää, jaksaa akku jo kuusi tuntia. 

SPUD sisältää kaiuttimen ja HDMI- sekä USB-liitännät. Esimerkiksi älypuhelimelta kuvan saa langattomasti siirtymään Googlen Chromecastilla tai muulla vastaavalla laitteella.

Aivan halpa ei SPUD kuitenkaan ole. Tuotteen suositushinnaksi on tulossa 499 dollaria (noin 450 euroa), joskin Kickstarterista sen voi vielä ennakkotilata 374:n tai 399 dollarin hinnalla (340-360 euroa).