Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusin iPhone ei olekaan iPhone 5 vaan iPhone 4S

Apple julkaisi Suomen-aikaa tiistai-iltana uuden iPhone-puhelimensa. Päivänvaloa ei kuitenkaan nähnyt vielä iPhone 5 vaan iPhone 4S.

Uusi iPhone näyttää samalta kuin edeltäjänsä iPhone 4, mutta teknisesti laite on kehittyneempi. 4S:ssä on sama tuplaydinprosessori kuin iPad 2:ssa, joten älypuhelimen suorityskyky kasvaa kertaheitolla rutkasti.

Tekninen kehitysaskel otetaan myös kamerassa: megapikselimäärä kasvaa viidestä kahdeksaan, mutta sen lisäksi kamerassa on kehitetty optiikkaa ja kennoa. Valotusaukko on kooltaan 2.4. Kameralla voidaan kuvata myös täyttä 1080p:n teräväpiirtokuvaa.

16- ja 32-gigaisen iPhonen lisäksi on puhelimesta tästedes saatavilla myös 64-gigainen malli.

Suurin uudistus esitellään sovelluspuolella. iPhone 4S:ää voi hallita monipuolisilla puheohjauskomennoilla, jotka toimivat laajemmin kuin muissa älypuhelimissa aiemmin. Siri-niminen puheohjaustoiminto toimii ensi alkuun vain englanniksi, ranskaksi ja saksaksi, mutta sen luvataan toimivan myöhemmin muillakin kielillä.

Apple aikoo jättää myyntiin myös iPhone 4:n sekä 3GS:n, joiden hinnat laskevat merkittävästi. Yhdysvalloissa 3GS:ää tulee saamaan ilmaiseksi kahden vuoden kytkyliittymän kanssa.

iPhone 4S tulee Suomessa myyntiin 28. lokakuuta. Hinnoittelu ei ole vielä vahvistunut.

Teknari