Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusi iPad ulos kaapista – Suomeen 23. maaliskuuta

Apple julkaisi Suomen aikaa keskiviikkoiltana uuden iPadin – ilman versionumeroa. Uusi laite ei siis ole iPad 3 vaan pelkkä iPad. Nimeämiskäytäntö on sama kuin yhtiön tietokoneissa.

Uuden iPadin huomattavin uutuus on näyttö, jonka resoluutio on kasvanut lukemiin 2 048 x 1 536 – suuremmaksi kuin täydessä teräväpiirrossa.

Uusi iPad tukee myös 4G/LTE-nopeuksia, joten aiempi maksimi mobiiliverkon 7,2 megabitin datasekuntinopeus kasvaa nyt 4G-verkosta riippuen 21–73:een. Akulle Apple lupaa edelleen 9–10 tuntia latausta.

Uutukaisessa on kaksiydinsuoritin, mutta grafiikkaprosessorissa on neljä ydintä. Kamera päivittyy 5 megapikseliin, ja siinä käytetään osin samaa teknologiaa kuin iPhonessa.

Laitteen hinnat ja tallennusmuistikoot ovat samat kuin ennen. 16-gigaisen wifi-mallin saa alle 500 eurolla. iPad 2 jää myyntiin, ja sen hinta putoaa 399 euroon. iPadin myynti alkaa maailmalla 16.3. ja Suomessa 23.3.

Apple julkaisi myös iPadille tarkoitetun iPhoto-sovelluksen, uuden Apple TV -mediatoistimen ja iOS-käyttöjärjestelmän version 5.1.

Teknari