Vertaa itse: Näin hyödyt LG G5:n laajakulmakamerasta

Kaksoiskamera näyttää olevan päivän sana älypuhelimissa. Sellaisen on lähiaikoina esitellyt sekä Huawei P9 -mallissaan että LG uusimmassa G5-lippulaivapuhelimessaan. LG G5:n luottaa uutuuspuhelimessaan 16 ja 8 megapikselin kameroihin.

Kuudentoista megapikselin takakamera on pyhitetty laajakulmakuvien ottamiselle. Kokeilimme, miten käyttäjä hyötyy laajakulmalinssistä.

Kahden takakameran välillä siirrytään kätevästi G5:n kuvaussovelluksessa. LG:n laajakulma on peräti 135-asteinen, mikä ylittää esimerkiksi ihmissilmän näkökyvyn rajat. Kahdeksan megapikselin peruskamera ottaa kuvia 78 asteen kulmalla.

Laajakulmalla otettu kuva on reunoista hieman vääristynyt, mutta ero peruskameralla otettuun valokuvaan on selvä.

Laajakulmalinssin kuva.
G5:n normaalikameralla otettu kuva.
Peruskameran ja laajakulmakameran välillä siirrytään näillä kahdella kuvakkeella.

Kuvaussovelluksen astusvalikoima on kattava. Erityisen hyvä ominaisuus on helppo kuvien jakaminen sosiaalisen median palveluihin kuten Twitteriin, Instagramiin ja Facebookiin. Jakaminen hoituu painamalla kuvaketta, joka ilmestyy näytölle kuvan ottamisen jälkeen. Kuvaa vetämällä paljastuu valintaikkuna, josta voi valita halutun sovelluksen. 

Kuvan jakaminen sosiaaliseen mediaan käy erittäin kätevästi.

LG G5:n videokameran ominaisuuksista kannattaa mainita toiminnon, joka kuvaa samanaikaisesti puhelimen etu- ja takakameroilla ja luo lyhyistä videoista yhden kolmeosaisen kollaasin.

Kaiken kaikkiaan LG on onnistunut kamerasovelluksessaan erinomaisesti. Mobiilikuvaajalle G5 tuo paljon lisäarvoa laajakulmalinssillä ja monipuolisilla kuvausasetuksilla verrattuna esimerkiksi hyvin pelkistettyyn iPhone 6s:ään.