Testissä käännettävä Micro USB -johto – toimii, mutta onko hintansa väärti?

Viime vuoden lopulla markkinoille suuntasi tuntuvan Indiegogo-rahoituksen turvin MicFlip-latausjohto. Tuotteen jippo on siinä, että sen Micro USB -liitin on symmetrinen ja istuu näin useimmista älypuhelimista löytyviin liitäntöihin kummin päin tahansa. Vastaavia tuotteita löytyy markkinoilta muitakin, mutta MicFlip on onnistunut nappaamaan huomiota kampanjansa ja tuotteen laadukkaiden materiaalien vuoksi. Noin 20 dollarin hintaisena kyseessä on kuitenkin sangen kallis USB-kaapeli. Onko tuote todella sijoituksen arvoinen?

Ensimmäisenä on todettava, että MicFlip on laadukkaasti valmistettu. Punosvahvisteinen johto kestää taatusti pidempääkin käyttöä ja antaa tuotteelle ammattimaisen ulkonön. Samoin liitin koteloineen herättää materiaalipuolella kunnioitusta.

Toiseksi pääasiaksi nousee Micro USB -liitännän käännettävyys, joka MicFlipissä todella toimii. Käyttökokemus on sama riippumatta siitä, kummin päin liitintä koittaa laitteen kylkeen istuttaa. Ikävä kyllä johdon toisesta päästä löytyvä normaalikokoinen USB Type A -liitin ei ole käännettävä.

Testasin MicFlipiä useiden älypuhelinten kanssa ja vaikka vaihtelevuutta oli hieman, kokemuksen pääpointit olivat aina samat. Liitin istuu liitäntöihin hyvin tiukasti, mikä tuntuu toki hyvältä ja luotettavalta kaapelin ollessa paikallaan. Ikävä kyllä useissa tapauksissa istuvuus oli niin hyvällä tasolla, että johdon yhdistämiseen tarvittiin jo hieman voimaa, mikä taas tuntuu pelottavalta. Yhtäkään laitetta en saanut rikki ja kaikkiin liitäntöihin MicFlip sopi, mutta henkilökohtaisesti kaipasin joissakin tapauksissa hieman lempeämmällä otteella pärjäämistä.

Mielenkiintoisin huomio oli kuitenkin psykologinen. Kävi nimittäin ilmi, että liitännän kurkkaaminen suunnan varmistamiseksi on niin selkärangassa, etten tunnu pääsevän siitä millään irti. Nopea tarkistus liittimen ja laitteen lähestyessä toisiaan ei tuota minkäänlaista vaivaa, mutta ”turha” kurkkaus käännettävän liittimen tapauksessa harmittaa yllättävänkin paljon. Ongelma poistuisi varmasti ajan kanssa, mutta juuri nyt valitsisin mieluummin laitevalmistajan oman perinteisen johdon MicFLipin ylitse.

Mikäli Micro USB -liittimien alkujaankin erikoinen yksipuolisuus harmittaa silmittömästi, tuo MicFlip varmasti helpotusta elämään. Ostoa harkitsevan kannattaa kuitenkin ottaa huomioon lähes kahdenkympin hinta ja se tosiasia, että USB Type C -kaapelin tulevat yleistymään hyvin nopeasti. Omalla kohdallani en kokenut MicFlipin tarjoamaa erikoisuutta ostoa oikeuttavaksi.

MicFlip-kaapelin Micro USB -pääty on käännettävä.