Testissä luujohdinkuulokkeet: Turvalliset mutta epämukavat

Korvakäytäviin upotettavien korvanappien ongelmana voi olla ympäristön äänien vaimentuminen. Siitä voi olla haittaa etenkin liikenteessä.

Luujohdintekniikalla toteutetut langattomat AfterShokz Titanium -kuulokkeet tarjoavat tähän ratkaisun. Luujohtumistekniikalla ääni aistitaan kallon luiden kautta ilman, että ääni kulkee korvien tärykalvojen kautta. Näin korvakäytävät jäävät vapaiksi ja ympäristön äänet eivät vaimene liikaa.

AfterShokzin ratkaisu ei kuitenkaan ole täysin ongelmaton. Kuulokkeet painavat ikävästi korvien päältä ja niiden käyttö on hankalaa makuuasennossa, koska sanka on pään takapuolella.

Titaniumissa on painikkeet äänenvoimakkuuden säätämiseksi sekä oma painike iPhonen Siri-ääniohjauksen käynnistämiseen. Äänenvoimakkuuden säätimet on sijoitettu hieman hankalasti korvien taakse.

Musiikin kuunteluun Titanium soveltuu hyvin, sillä äänenlaatu on yllättävän laadukas siihe nähden, että kuulokkeet eivät ole korvakäytävässä. Toisaalta ääni tuntuu kantautuvan korviin eri tavalla kuin perinteisissä kuulokkeissa. Hifistelijät saattavat huomata eron.

Kuulokkeet pysyvät päässä hyvin juoksulenkillä, mutta esimerkiksi salilla pään takana kulkeva sanka häiritsee silloin kun käyttäjä on selällään.

AfterShokzin kuulokkeet soveltuvat hyvin puheluiden puhumiseen melua vaimentavien mikrofonien ansiosta. Kuulokkeiden runko on titaania ja se on pääällystetty hikoilua ja kosteutta kestävällä materiaalille. Kuulokkeet on lisäksi suojattu pölyltä.

Titanium ladataan microUSB-liitännän kautta. Yhdellä latauksella käyttöaikaa riittää enintään kuusi tuntia, mutta jos kuulokkeet makaavat pöydällä käyttämättöminä, akussa riittää potkua jopa päiväksi.

AfterShokz Trekz Titanium -urheilukuulokkeiden suositushinta on 149 euroa.