Testissä Honor MagicWatch 2 (46 mm) -älykello: Helppokäyttöinen sporttiälykello hyvällä akunkestolla

Huawein sisarbrändi Honor julkisti tuoreen älykellonsa, Honor MagicWatch 2:n, marraskuussa ja Suomessa kello tuli myyntiin tammikuun lopulla. Kuten edeltäjänsä, myös Honorin toinen älykello on läheistä sukua Huawein Watch GT 2:lle. Kaksikko tarjoaa samat ominaisuudet ja kokovaihtoehdot, mutta ulkoisessa olemuksessa värien ja brändäyksen suhteen on eroa.

MagicWatch 2 on saatavilla kahtena kokoversiona, 46 ja 42 millimetriä, jotka eroavat merkittävästi tyyliltään. Suurempi 46 millimetrin malli on teknisemmän ja sporttisemman näköinen, 42-millimetrinen puolestaan elegantimpi ja sirompi.

Isomman version värivaihtoehdot ovat Flax Brown ja Charcoal Black, pienemmän puolestaan Sakura Gold ja Agate Black.

MagicWatch 2:n kookkaaman 46 millimetrin version suositushinta on 199 euroa, 42 millimetrin siromman kellon 179 euroa.

Vertailun vuoksi Huawein Watch GT 2:n suositushinta on joko 229 euroa (42 mm) tai 249 euroa (46 mm). Honorin kllo tarjoaa siis samat ominaisuudet ja toiminnot suositushinnaltaan selvästi edullisemmassa paketissa, joskin kummankin osalta hinnat eri jälleenmyyjillä voivat vaihdella ajan myötä.

Honor MagicWatch 2:n värivaihtoehdot. Keskellä 46 millimetrin kaksikko, laidoilla 42 millimetrin versiot.
Honor MagicWatch 2:n värivaihtoehdot. Keskellä 46 millimetrin kaksikko, laidoilla 42 millimetrin versiot.

Honor MagicWatch 2:n tekniset tiedot

 • Runko ruostumatonta terästä, kehys keraamia ja muovia, DLC-pinnoite (diamond-like carbon)
 • 5ATM-luokiteltu vedenkestävyys (50 metrin syvyyteen asti)
 • 46 millimetrin kellotaulu: 1,39 tuuman pyöreä OLED-värikosketusnäyttö 454×454 pikselillä
 • 42 millimetrin kellotaulu: 1,2 tuuman pyöreä OLED-värikosketusnäyttö 390×390 pikselillä
 • Kaksi painiketta: virta- ja toimintopainike
 • Optinen sykemittari
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri (ilmapuntari) / valoisuuden tunnistin
 • 16 megatavua RAM-muistia
 • 4 gigatavua tallennusmuistia
 • GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
 • Bluetooth 5.1 LE -yhteys
 • Musiikkisoitin
 • Bluetooth-puhelut (vain 46 millimetrin versio)
 • Magneettinen latausliitäntä
 • 455 milliampeeritunnin akku
 • Akunkesto 14 päivää tyypillisessä käytössä (älykäs sykemittaus päällä, viikkotasolla 90 minuuttia harjoittelua viikossa, 30 minuuttia Bluetooth-puheluita ja 30 minuuttia musiikintoistoa), 30 tuntia harjoittelussa jatkuvalla sykemittauksella ja GPS-paikannuksella (46 millimetrin versio), 7 päivää tyypillisessä käytössä (42 millimetrin versio)
 • Mitat (46 millimetrin versio) 45,9 x 45,9 x 10,7 millimetriä, paino 41 grammaa ilman ranneketta
 • Mitat (42 millimetrin versio) 41,8 x 41,8 x 9,4 millimetriä, paino 29 grammaa ilman ranneketta
 • Android 4.4 / iOS 9.0 tai uudempi -yhteensopiva

Helppokäyttöinen ja laadukas älykello

Honor MagicWatch 2:n ruskea rannehihna on aitoa nahkaa.
Honor MagicWatch 2:n ruskea rannehihna on aitoa nahkaa.

Ulkoisesti, kuten muutenkin, MagicWatch 2 muistuttaa Huawein Watch GT 2:ta. Se tuntuu erittäin laadukkaalta keraamisine kehyksineen ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuine runkoineen. Kellon mukana toimitetaan sekä silikoninen että nahkainen rannehihna, ja standardikoon sekä -liitännän ansiosta tyylin vaihtaminen on helppoa myös kolmannen osapuolen ranneketarjonnalla. MagicWatch 2, myös 46 millimetrin versio, on varsin kevyt ja kompakti sopien näin myös ohuempaan ranteeseen.

MagicWatch 2:ssa on kellotaulun oikealla puolella kaksi painiketta, joista ylempi avaa valikon alemman käynnistäessä treenitilan. Muutoin kelloa ohjaillaan 1,39-tuumaisella OLED-kosketusnäytöllä, jonka tarkkuus ja kirkkaus riittävät myös kirkkaassa auringonvalossa. Näytössä on kokoon suhteutettuna korkea 454 x 454 pikselin tarkkuus, joka saa valikot ja muun sisällön näyttämään erittäin teräviltä.

Honor MagicWatch 2:ssa on Huawein tuottama käyttöalusta, joka sisältää yhden, simppelin päävalikon. Valikon lisäksi käytettävissä ovat kellotaulunäkymässä oikealle tai vasemmalle suuntautuvilla pyyhkäisyeleillä omat näkymänsä sykkeelle, stressille, säälle, musiikille ja yleiselle aktiivisuusnäkymälle.

Vasemmalla pikavalikko, keskellä päävalikko ja oikealla aktiivisuusnäkymä.
Vasemmalla pikavalikko, keskellä päävalikko ja oikealla aktiivisuusnäkymä.

Alaspäin pyyhkäisemällä saa auki Android-tyylisen pikavalikon ylös suuntautuvan eleen avatessa ilmoitusnäkymän. MagicWatch 2 toimii älypuhelimen kanssa erinomaisesti yhteen ja ilmoittaa viiveettä vaikkapa uusista sosiaalisen median ilmoituksista, sähköposteista tai kalenteritapahtumista. Ikävä kyllä viesteihin ei kuitenkaan voi ensinkään vastata älykellolla.

Kokonaisuutena Honor MagicWatch 2:n käyttäminen on todella helppoa, eikä käyttöjärjestelmän logiikan oppimisessa kauaa kestä. Näyttö on tarpeeksi kookas pitääkseen käyttötuntuman mukavana. Kellon fonttikokoa ei kuitenkaan voi suurentaa, joten paikoitellen kovin pienikokoinen teksti voi aiheuttaa joillekin vaikeuksia. Sama ongelma on kuitenkin mahdollinen useimmilla muillakin älykelloilla.

Helppous ja yksinkertaisuus ovat toisinaan myös heikkouksia, ja käyttäjästä riippuen MagicWatch 2 saattaa olla jopa liiankin rajoittunut. Kelloon ei ole jälkikäteen mahdollista ladata uusia sovelluksia, eikä se sisällä esimerkiksi sosiaalisen median palveluita tai suomalaistoimijoiden omia ohjelmia.

Honor MagicWatch 2:ssa on esiasennettuna muun muassa hengitysharjoituksia, kompassi, ilmanpainemittari, herätyskello, sekuntikello sekä taskulamppu. Läsnä on myös näppärä Etsi puhelimeni -toiminto, joka saa Bluetooth-kantaman päässä olevan älypuhelimen äännehtimään. Myös harjoitustila ja treeniloki ovat luonnollisesti esiasennettuina MagicWatch 2:ssa.

Loistava akunkesto ja tasokas kaiutin

MagicWatch 2:ssa on myös kaiutin puheluita ja musiikkitoistoa varten.
MagicWatch 2:ssa on myös kaiutin puheluita ja musiikkitoistoa varten.

Huawei esitteli loppuvuodesta 2019 uuden Kirin A1 -piirin, joka on yhtiön ensimmäinen varsinaisesti puettaviin laitteisiin suunnattu järjestelmäpiiri. Se on nyt teknisenä perustana myös MagicWatch 2:ssa ja sisältää erillisen Bluetooth-prosessointiyksikön, tehokkaan ääniprosessorin ja erillisen virrankulutusta säätelevän suorittimen. Paketti on suunniteltu eritoten pitkä käyttöaika mielessä.

Akunkesto onkin MagicWatch 2:lla luvatulla tasolla. Käyttötottumukset vaikuttavat käyttöaikaan toki runsaasti, mutta lupaus jopa 14 vuorokauden akunkestosta (46 mm) on realistinen. Noin tunnin lenkki GPS:llä verottaa akkua noin 20 prosenttia, mutta vastaavilla ominaisuuksilla varustettujen älykellojen joukossa MagicWatch 2:n akunkesto on ehdottomasti huippuluokkaa.

Kannattaa huomioida, että pienemmällä 42 millimetrin MagicWatch 2:lla luvattu akunkesto on noin puolet, seitsemän vuorokautta, 46 millimetrin versiosta.

Honor MagicWatch 2:n akku latautuu nopeasti mukana toimitettavalla, laadukkaan tuntuisella alustalla, jolle kello napsahtaa jämäkästi magneetein.

Koska Kirin A1:llä painopiste on vähävirtaisuudessa eikä suorituskyvyssä, ei MagicWatch 2 ole markkinoiden tehokkain älykello. Merkittävää tökkimistä esimerkiksi valikkoa selailtaessa ei kuitenkaan esiintynyt.

Rannehihnoja on helppo vaihtaa. Myyntipakkaus sisältää ruskean nahkahihnan lisäksi myös mustan silikonisen rannekkeen.
Rannehihnoja on helppo vaihtaa. Myyntipakkaus sisältää ruskean nahkahihnan lisäksi myös mustan silikonisen rannekkeen.

Honor MagicWatch 2:n 46 millimetrin versio sisältää myös kaiuttimen puheluiden puhumista ja musiikkitoistoa varten. Äänenlaatu puheluissa on korkealuokkainen. Puhekaverin ääni kuuluu selkeästi, ja myös kellon oma mikrofoni on sen verran tasokas, ettei vastapuoli välttämättä edes huomaa eroa älypuhelimen ja älykellon välillä.

Mukana on Yhteystietoni-sovellus, jonka kautta puhelun voi aloittaa älykellolla. Kellossa ei ole mobiiliverkkoyhteyttä, joten sen on oltava jatkuvasti yhteydessä älypuhelimeen Bluetooth-yhteydellä puhelujen aikana.

Kaiutinta voi hyödyntää myös musiikin kuuntelussa. MagicWatch 2:ssa on 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, ja koska lisäsovelluksia ei voi ladata, jää tilaa omalle musiikille runsaasti. Muistiin mahtuu noin 500 kappaletta MP3-muodossa, ja äänenlaatu on älykelloksi erittäin hyvä. Musiikkia voi toistaa myös ilman älypuhelinta, joko suoraan älykellon kaiuttimesta tai erillisillä Bluetooth-kuulokkeilla. Ominaisuuden hyödyllisyyttä toki rajoittaa se, että musiikin kuuntelu on nykyisin siirtynyt suoratoistopalveluihin eikä monilla enää musiikkitiedostokokoelmia ole.

Laadukas kaiutin alle 200 euron älykellossa on kuitenkin erinomainen lisä laitteeseen. Harva kilpailija pystyy samaan, etenkin kun äänenlaatu on näin korkealla tasolla.

Kannattaa huomioida, että kaiutin on läsnä vain 46 millimetrin älykellossa, joten yksinomaan sillä voi soittaa puheluita ja toistaa musiikkia kaiuttimella. Myös 42 millimetrin versiolla voi kuitenkin kuunnella musiikkia Bluetooth-kuulokkeiden avulla.

Kattavasti urheilumahdollisuuksia

Kelloa käytetään kosketusnäytöllä ja kahdella oikean reunan painikkeella.
Kelloa käytetään kosketusnäytöllä ja kahdella oikean reunan painikkeella.

Honor MagicWatch 2 on mainio seuralainen vaikkapa lenkillä tai kuntosalilla. Kello tukee 15 eri lajin seurantaa: ulkojuoksu, ulkokävely, sisäjuoksu, sisäkävely, pyöräily, kuntopyöräily, avovesiuinti, allasuinti, patikointi, kiipeily, polkujuoksu, triatlon, elliptinen sekä soutulaite. Lisäksi mukana on Muut-tila vapaamuotoiselle urheilulle ja 13 juoksukurssia harjoittelun tueksi.

Harjoitusten seuranta sujuu hienosti, eikä testijakson aikana esiintynyt minkäänlaisia ongelmia. Sykemittaus on sujuvaa ja tarjoaa yleisesti tarkempina pidettyjen sykevöiden kanssa yhteneväisiä tuloksia.

MagicWatch 2:n sisältämässä sykeanalytiikassa on hyödynnetty suomalaisen Firstbeat Technologiesin teknologiaa. Sen ansiosta käyttäjät voivat muun muassa seurata hapenottokykyään ja ajoittaa treenin ja palautumisen sopivasti kellon automaattisesti luotujen opastusten avulla.

Treenistä saa tarkempaa tietoa Health-sovelluksen avulla.
Treenistä saa tarkempaa tietoa Health-sovelluksen avulla.

Treenin jälkeen kellolla voi luoda yksinkertaisen katsauksen suoritukseensa, ja tarkempia lisätietoja on saatavilla Huawei Terveys-sovelluksessa. Vaikkapa juoksulenkillä kello mittaa sykkeen, hapenottokyvyn, keskimääräisen nopeuden ja korkeudenvaihtelut. Kellossa on myös GPS-paikannus, joka harjoituksen alussa vaatii hetkittäistä älypuhelinyhteyttä, mutta toimii sitten itsenäisesti. Lenkille voi siis kipaista ilman älypuhelinta.

Suomalaisesta näkökulmasta on harmillista, ettei MagicWatch 2 sisällä erillistä tilaa hiihdolle. Laturetkellä treenitilaksi on siis valittava Muut tai vaihtoehtoisesti ulkojuoksu, mikäli haluaa seurata etenemistään GPS:n avulla. Kumpikaan ei kuitenkaan korvaa puuttuvaa hiihtotilaa.

Honor MagicWatch 2 mittaa myös stressitasoa ja unta. Stressimittaus toteutetaan älypuhelimen avulla, ja mikäli kokee stressaantuneensa, voi yksinkertaisista hengitysharjoituksista olla apua. Kello mittaa lisäksi unenlaatua, mutta kovinkaan suurta painoarvoa mittaukselle ei kannata antaa – toisinaan pelkkä paikallaan löhöily tulkitaan analyysissa uneksi.

Sykemittauksessa ja muussa urheiluseurannassa Honorin MagicWatch 2 on kuitenkin älykello paikallaan.

Onko Honor MagicWatch 2 hyvä ostos?

Honor-brändi on läsnä MagicWatch 2:ssa.
Honor-brändi on läsnä MagicWatch 2:ssa.

Honor MagicWatch 2 sisältää samat toiminnot, ominaisuudet ja laatutuntuman kuin Huawein jo aiemmin julkaistu Watch GT 2 mutta mahdollisesti hieman halvemmalla. Laadukkuus, helppokäyttöisyys ja erinomainen akunkesto ovat tuttuja vahvuuksia.

Älykelloja on laajemmin vaikea vertailla rinnakkain, sillä niiden ominaisuudet ja sitä kautta käyttötarkoitukset ovat keskenään kovin erilaisia. Henkilölle, jolle älykellon käyttö nimenomaan tietynlaisena älypuhelimen korvaajana on tärkeää, ei Huawein tai Honorin tarjonta liene kaikkein sopivinta, mutta treenikaveria aktiiviseen elämäntapaan etsivälle MagicWatch 2 on huippuvalinta.

Ostopäätöstä tehtäessä kannattaa kuitenkin myös tarkistaa tarjoukset siltä varalta, että ominaisuuksiltaan identtinen Huawei Watch GT 2 olisi saatavilla edullisemmin.

Honor MagicWatch 2 on sporttinen, mutta samalla tarpeeksi tyylikäs fiinimpäänkin illanviettoon. Kello sisältää useimmat urheilulliselta älykellolta useimmiten odotettavat ominaisuudet, ja yksinkertaista älykelloa etsivälle MagicWatch 2:ta onkin helppo suositella.