Testissä Honor Band 5: Hyvä aktiivisuusranneke alle 40 eurolla

Älykellojen suosio on pikku hiljaa kasvanut viime vuosina. Hyvän älykellon saa nykyisin alkaen parista sadasta eurosta ylöspäin.

Monille älykellojen toiminnot voivat tuntua kuitenkin jopa liian laajoilta, ja heille aktiivisuusranneke voi olla houkutteleva vaihtoehto – yhä murto-osalla älykellon hinnasta.

Nyt testatun Honor Band 5 -aktiivisuusrannekkeenkin hinta on vain 39,90 euroa. Uusi Honor Band 5 tuli myyntiin Suomessa 8. marraskuuta alkaen.

Honor Band 5 on saatavilla kolmella eri rannekevärillä – musta Meteorite Black, tummansininen Midnight Navy sekä pinkki Coral Pink.

Yhteensopiva Honor Band 5 on sekä Android-laitteiden (vähintään 4.4) että Applen iPhonen (vähintään iOS 9.0) kanssa.

Honor Band 5:n kolme eri värivaihtoehtoa.
Honor Band 5:n kolme eri värivaihtoehtoa.

Muotoilultaan Honor Band 5 on hillitty. Kapea aktiivisuusranneke on ranteessa suurinäyttöisempää älykelloa huomaamattomampi ja kevyempi (paino 22,7 grammaa). Honor Band 5:n muotoilu ja silikoniranneke istuvat myös juuri mukavasti keskikokoiseen ranteeseen.

Sammuksissa olevan Honor Band 5:n käynnistäminen vaatii liittämistä laturiin, koska fyysisiä painikkeita Honor Band 5:ssä ei ole lainkaan. Kosketusnäytön lisäksi sen alapuolelta löytyy ympyrällä merkitty kosketuspainike, jota painamalla näytölle palautuu kellotaulu. Painike on myös toinen tapa herättää Honor Band 5:n pimeänä oleva näyttö ranteen nostamisen lisäksi.

Hieman kaarevan 2.5D-lasin alta löytyvä 0,95 tuuman kokoinen värillinen AMOLED-näyttö on kirkkaudeltaan ja tarkkuudeltaan kiitettävää tasoa. Näytön tarkkuus on 282 pikseliä tuumaa kohti, mikä on aktiivisuusrannekkeessa hyvä lukema.

Honor Band 5:n näyttö on pieni mutta kirkas ja tarkka.
Honor Band 5:n näyttö on pieni mutta kirkas ja tarkka.
Pienikokoinen aktiivisuusranneke sopii mukavasti ranteeseen.
Pienikokoinen aktiivisuusranneke sopii mukavasti ranteeseen.

Honor Band 5 yhdistyy Huawei Health -sovelluksen kanssa, johon tiedot rannekkeesta siirtyvät.

Honor Band 5:n kellotaulun voi valita kymmenistä eri vaihtoehdoista, joita voi asentaa älypuhelimen avulla. Myös uusien kellotaulujen julkaisua on tarkoitus jatkaa. Esimerkiksi nyt valikoimissa oli tuoreimpina lisäyksinä myös muutamia Halloween-teemaisia vaihtoehtoja.

Aktiivisuusrannekkeen käyttö on varsin helppoa, osittain toki tietenkin rajatuista toiminnoista johtuen. Valikkoja selataan pystysuunnassa ja syvemmälle siirryttyä edelliseen näkymään pääsee palaamaan sivusuunnassa näyttöä pyyhkäisemällä. Halutessaan valikkokohteita voi myös poistaa käytöstä ja asettaa haluamaansa järjestykseen Huawei Health -sovelluksesta.

Aktiivisuusrannekkeen perustoiminto on tietenkin päivittäisen aktiivisuuden sekä harjoitusten seuranta.

Rannekkeesta näkee helposti päivittäisen askelmäärän ja prosenttiosuuden suhteessa asetettuun päivittäiseen tavoitteeseen. Lisäpainalluksella saa esiin myös tiedot kulutetuista kaloreista, kuljetusta matkasta ja seisomiskerroista. Käyttöön saa myös aktiviteettimuistutuksen, joka muistuttaa nousta seisomaan tunnin istumisen jälkeen.

Myös erillisen sykemittauksen käynnistäminen on mahdollista. Lisäksi ranneke mittaa sykettä jatkuvasti taustalla osana aktiivisuustietojen koostamista. Halutessaan tämän voi toki kytkeä myös pois päältä, mikä pidentää akunkestoa.

Honor Band 5:ssä mukaan on uutuutena lisätty myös pulssioksimetri, jolla voi mitata veren happisaturaatiota erillisessä näkymässä.

Honor Band 5:llä voi mitata myös veren happisaturaation.
Honor Band 5:llä voi mitata myös veren happisaturaation.

Erillisen harjoitustallennuksen osalta Honor Band 5 tukee 10 erilaista lajivaihtoehtoa: juoksu ulkona, juoksu sisällä, kävely ulkona, kävely sisällä, pyöräily ulkona, pyöräily sisällä, uima-allasuinti, soutulaite, ellipsilaite ja vapaa kuntoilu (muu).

Harjoitusta käynnistettäessä voi myös määritellä tavoitteen etäisyyden, keston tai kalorien osalta sekä valita haluaako rannekkeen muistuttavan matkan tai ajan kertymisestä esimerkiksi kilometrin tai 10 minuutin välein.

Harjoituksista tallentuu kattavat tiedot Huawei Health -sovellukseen.

Uimista Honor Band 5:n kanssa emme testanneet. Honor Band 5 on kuitenkin vedenkestävyydeltään 5ATM-luokiteltu eli kestää vettä jopa 50 metrin syvyyteen asti ja Honor kertoo Band 5:n tunnistavan automaattisesti vapaa-, perhos-, rinta- ja selkäuintityylit, kirjaavan uintinopeuden ja -matkan sekä laskevan myös uintitekniikan tehosta kertovat SWOLF-pisteet.

Unen seurantaan pienikokoisempi aktiivisuusranneke on älykelloa mukavampi valinta. Nukkumisesta tallentuu ajan lisäksi eri univaiheiden osuus ja muutamia muita tietoja. Uniseuranta toimii automaattisesti, kunhan toiminto on käytössä asetuksista ja Honor Band 5 on nukkumaan mennessä ranteessa. Yöllä Honor Band 5:ssa hieman häiritseväksi osoittautui näytön liian herkkä herääminen käden liikkeestä. Olisi myös hyvä, jos näytön kirkkauden saisi yöaikaan nykyistä vähemmäksi.

Honor Band 5:n kellotauluksi on kymmeniä eri vaihtoehtoja, joiden asentaminen käy helposti. Aktiiviisuusranneke soveltuu hyvin aktiivisuuden ohella myös unen seurantaan. Asetukset eri toiminnoille ovat varsin laajat.
Honor Band 5:n kellotauluksi on kymmeniä eri vaihtoehtoja, joiden asentaminen käy helposti. Aktiiviisuusranneke soveltuu hyvin aktiivisuuden ohella myös unen seurantaan. Asetukset eri toiminnoille ovat varsin laajat.

Muita toimintoja Honor Band 5:ssä ovat vielä yksinkertaiset ajastin ja sekuntikello, näkymä älypuhelimessa toistettavan musiikin ohjaamiseen, sekä mahdollisuus etsiä rannekkeen kanssa paritettu älypuhelin aktivoimalla siitä äänimerkki.

Akunkesto Honor Band 5:ssä on kohtuullinen. Honor itse kertoo valmiusajaksi jopa 14 päivää mutta käytännössä akunkesto jää vajaaseen viikkoon keskimäärin noin yhdellä päivittäisellä, erikseen seuratulla harjoituksella.

Honor Band 5 ladataan sen pohjasta löytyvien kahden liitäntäpinnin kautta. Mukana toimitetaan lyhyt valkoinen USB-A-Micro-USB-kaapeli, jonka Micro-USB-liitin kytketään pieneen, mustaan muoviseen lisäosaan joka kiinnittyy Honor Band 5:n pohjaan. Latausratkaistu tuntuu hieman kömpelöltä eikä laatutuntuma ja käyttökokemus tältä osin ole laitteen muuten hyvällä tasolla.

Honor Band 5:n lataamiseen tarvitaan erityinen lisäkappale.
Honor Band 5:n lataamiseen tarvitaan erityinen lisäkappale.

Kokonaisuutena Honor Band 5 on hyvä aktiivisuusranneke, joka tekee varsin onnistuneesti sen mitä luvataankin.

Verrattuna monipuolisempiin älykelloihin Honor Band 5 -aktiivisuusranneke ei mahdollista esimerkiksi mitään lisäsovelluksia, lähimaksamista, eikä sisällä sisäänrakennettua GPS-paikannusta eli älypuhelimen pitää olla mukana lenkillä reitin tallentumiseksi. Pienikokoinen näyttö asettaa myös omat rajoituksensa. Viesteihin vastaaminen ei myöskään onnistu. Huawei Healthista voi kuitenkin helposti määritellä, minkä kaikkien sovellusten ilmoitusten haluaa rannekkeessa värisevän ja esitettävän.

Päivittäisen aktiivisuuden, harjoitusten ja unen seurantaan Honor Band 5 on erinomainen vaihtoehto. Erityisesti alle 40 euron hintaansa suhteutettuna laite tarjoaa paljon vastinetta rahalle.

Hyvää Honor Band 5:ssä

+ Hyvät aktiivisuuden ja harjoitusten perustoiminnot
+ Kattava uniseuranta
+ Hillitty yleisilme
+ Kirkas ja tarkka näyttö
+ Edullinen hinta

Huonoa Honor Band 5:ssä

– Ei sisäänrakennettua GPS-paikannusta
– Yksinkertaisuus on samalla myös heikkous
– Latausratkaisu hieman kömpelö