Testissä 129 euron täyslangattomat Honor Magic Earbuds -nappikuulokkeet – edullinen hinta tuntuu joissakin kohdin

Täyslangattomia nappikuulokkeita on tätä nykyä saatavilla useilta valmistajilta ja monessa eri hintaluokassa. Honor Magic Earbuds -kuulokkeet ovat edullisimpia aktiivisen taustamelun vaimennustoiminnon sisältäviä vaihtoehtoja.

Honor itse lupailee kuulokkeilleen täyteläistä äänenlaatua, pitkää käyttöaikaa ja tehokasta taustamelun vaimennusta. Paperilla paketti kuulostaa houkuttelevalta etenkin kuulokkeiden hinta huomioiden.

Honor Magic Earbuds -kuulokkeet ovat jo saatavilla Suomessa 129 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat valkea Pearl White ja turkoosinsininen Robin Egg Blue.

Honor Magic Earbuds -kuulokkeiden värivaihtoehdot.
Honor Magic Earbuds -kuulokkeiden värivaihtoehdot.

Laadukkaat, helppokäyttöiset kuulokkeet

Honor Magic Earbuds -kuulokkeet seuraavat viime vuosina yleistynyttä linjaa, jossa myyntipakkauksessa toimitetaan kahden pienen nappikuulokkeen lisäksi erillinen, lisää kuunteluaikaa tarjoava säilytys- ja latauskotelo. Honor Magic Earbudsit ovat aavistuksen esimerkiksi Applen AirPodseja kookkaammat, mutta painavat silti vain 5,4 grammaa kumpainenkin. Latauskotelo painaa 51 grammaa.

Ulkoisesti Magic Earbudsit ovat laadukkaan tuntuiset, ja sama pätee myös latauskoteloon. Latauskotelo on pyöreä, pitkulainen ja eleettömän tyylikäs mutta samalla vaikkapa farkkuhousujen taskuun hieman turhan paksu. Kotelon luukussa on kätevä magneettimekanismi, ja myös kuulokkeet napsahtavat miellyttävästi paikoilleen magneettien pitäessä ne oikeassa asennossa. Käytettävyydestä ei ole mitään huonoa sanottavaa.

Honor Magic Earbuds -kuulokkeet ovat laadukkaat.
Honor Magic Earbuds -kuulokkeet ovat laadukkaat.
Kuulokkeet napsahtavat kotelossa paikoikkeen näppärästi magneetein.
Kuulokkeet napsahtavat kotelossa paikoikkeen näppärästi magneetein.

Ikävä kyllä Magic Earbuds -kuulokkeilla ei ole minkäänlaista vesi- ja pölytiiviydestä kielivää IP-luokitusta, joten kestävyys on kysymysmerkki. Magic Earbudseja ei siis kuitenkaan kannata altistaa esimerkiksi rankalle vesisateelle.

Kuulokkeet istuvat korviin napakasti ja pysyvät päässä myös vaikkapa rauhallisesti hölkätessä, vaikka varsinaiset urheilukuulokkeet ne eivät olekaan. Magic Earbudsit on helppo asettaa paikoilleen, eivätkä ne ainakaan omista korvistani testikäytön aikana putoilleet. Myyntipakkauksessa toimitetaan kuulokkeisiin myös vaihdettavia silikonipäitä, joista löytyy erikokoisia vaihtoehtoja sopivuuden parantamiseksi. Toki korvan yksilölliset muodot vaikuttavat huomattavasti siihen, kuinka hyvin kuulokkeet pysyvät paikallaan. Voidaan kuitenkin sanoa, että istuvuutta tukevilla silikonitulpilla Magic Earbudsien tavoin varustetut kuulokkeet pysyvät korvissa aina huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi Applen perus-AirPodsit, joissa sellaisia ei ole.

Helppokäyttöisyys on Honor Magic Earbudsien vahvuuksia. Niiden parittaminen älypuhelimen tai muun laitteen kanssa on yksinkertaista ja nopeaa latauskotelon ainoan painikkeen avulla.

Kotelon vilkkuva merkkivalo kertoo esimerkiksi parittamisen etenemisestä ja myöhemmin saatavilla olevista yhteyksistä. Ladattaessa oranssina hohkaava valo muuttuu vihreäksi akun täyttyessä, mutta sen sijaan puhelimeen yhdistymisestä kuulokkeet eivät ilmoita merkkiäänellä, -valolla tai muutenkaan.

Latauskotelo on laadukas ja pyöreä muodoiltaan.
Latauskotelo on laadukas ja pyöreä muodoiltaan.

Kumpikin Magic Earbuds -kuuloke sisältää kosketukseen reagoivan kapasitiivisen alueen, jolla musiikkitoistoa voi oletuksena tauottaa kuulokkeen kaksoisnapautuksella. Samalla komennolla voi myös vastata puheluihin ja lopettaa ne. Pitkä kosketus kumpaan tahansa kuulokkeeseen sen sijaan aktivoi tai poistaa käytöstä taustamelun vaimennustoiminnon, mistä kuulokkeet kertovat myös englanninkielisellä ääniviestillä.

Erillinen AI Life -sovellus tarjoaa Android-käyttäjille myös mahdollisuuden muokata kuulokkeiden asetuksia sekä kosketuskomentoja, ja tulevaisuudessa sovelluksen kautta julkaistaan myös mahdolliset ohjelmistopäivitykset.

Huawein ja Honorin puhelimet ilmoittavat lisäksi Magic Earbudsien yhdistämisestä näppärällä ponnahdusikkunalla, joka samalla näyttää muun muassa akun varauksen. Luonnollisesti kuulokkeet toimivat kuitenkin myös muiden valmistajien puhelinten kanssa.

AI Life -sovelluksella voi mukauttaa esimerkiksi kosketustoimintoja.
AI Life -sovelluksella voi mukauttaa esimerkiksi kosketustoimintoja.
Huawein ja Honorin puhelimet ilmoittavat kuulokkeista ponnahdusikkunalla.
Huawein ja Honorin puhelimet ilmoittavat kuulokkeista ponnahdusikkunalla.

Kaiken kaikkiaan Honor Magic Earbudsien käyttö on mukavaa, eikä testin aikana ilmennyt mitään toiminnallisia ongelmia. Kuulokkeiden kantomatka on vaikuttava, sillä Bluetooth 5.0 -yhteyden ansiosta yhteys säilyy aukealla alueella pätkimättömänä jopa satakunta metriä. Myös sisällä yhteys toimii hyvin huoneesta toiseen siirryttäessä, mutta luonnollisesti häiriöt lisääntyvät sitä mukaa, kun puhelimen ja kuulokkeiden väliin jää useampia seiniä. Kokonaisuutena kantavuus on oikein hyvällä tasolla.

Honor itse lupailee 37 milliampeeritunnin akut sisältäville kuulokkeille noin kolmen tunnin käyttöaikaa yhdellä latauksella musiikkia kuunneltaessa tai kahden ja puolen tunnin käyttöaikaa puheluita puhuttaessa. Latauskotelo (410 milliampeerituntia) nostaa akkukeston 13 tuntiin, ja lupaukset täyttyvät melko hyvin. Taustamelun vaimennustoimintoa käytettäessä tai puhelimessa juteltaessa käyttöaika laskee hieman, mutta kokonaisuutena kolmisen tuntia on hyvin lähellä totuutta käyttötavasta riippumatta.

Latauskotelo sisältää USB-C-liitännän, jonka kautta akku täyttyy noin puolessatoista tunnissa. Itse kuulokkeet latautuvat kotelossa tyhjästä täyteen noin tunnissa. Myyntipakkaus sisältää lataamisessa käytettävän kaapelin, mutta laturi on hankittava erikseen tai käytettävä jo olemassa olevaa, esimerkiksi älypuhelimen laturia.

Äänenlaatu hyvää muttei täydellistä

Kapasitiivinen kosketusalue on kuulokkeen takana.
Kapasitiivinen kosketusalue on kuulokkeen takana.

Kuulokkeista puhuttaessa äänenlaatu on luonnollisesti prioriteettilistan tärkeimpiä ominaisuuksia. Honor Magic Earbudsien kohdalla tarina on hieman kaksijakoinen, sillä toisinaan mainio äänenlaatu heikkenee tietyillä taajuuksilla.

Honor itse lupailee Magic Earbudsien tarjoavan täyteläistä ääntä ja mukavat bassot kymmenen millimetrin kauitinelementtiensä ansiosta. Totuuden nimissä basso ei kuitenkaan vakuuta, edes muihin täyslangattomiin nappikuulokkeisiin verrattuna. Muilta osin äänenlaatu on hyvällä tasolla, mutta puhetta kuunneltaessa osa konsonanteista (esimerkiksi S, X) tuntuvat ikään kuin rohisevan hieman.

Laadukkaammista, tyyriimmistä kuulokkeista Magic Earbudseihin siirtyvä voi huomata kyllä eron, mutta hintaluokkaan nähden äänenlaatu on ihan kelpo tasolla.

Honor Magic Earbuds -kuulokkeen rakenne.
Honor Magic Earbuds -kuulokkeen rakenne.

Puhelukäytössä Magic Earbudsit eivät ole parhaimmillaan. Kuulokkeiden käyttäjä kuulee puhekaverin äänen todella selkeästi, mutta langan toisessa päässä oleva joutuu ajoittain kuuntelemaan rohinaa ja arvailemaan sanoja tavujen katkeillessa.

Puhelujen aikana kuulokkeiden toiminta ailahtelee melko paljon, sillä toisinaan äänenlaatu on vastaanottajallekin hyvää, kunnes pätkiminen yhtäkkiä alkaa. Kuulokkeet on vasta julkaistu, joten tulevaisuudessa äänenlaatua saatetaan parantaa esimerkiksi ohjelmistopäivityksellä. Tällä hetkellä Honor Magic Earbudsit eivät kuitenkaan ole ideaali valinta paljon puhuvalle.

Aktiivinen taustamelun vaimennustoiminto on Honorin mukaan Magic Earbudsien myyntivaltteja, ja 129 euron hintakategoriassa ominaisuus onkin jokseenkin harvinainen. Kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia, joiden avulla toiminto on toteutettu.

Ominaisuus toimii kohtalaisesti ja parantaa kuuntelukokemusta ja puheluita kyllä jonkin verran. Mitenkään mullistava ei taustamelun vaimennustoiminnon vaikutus kuitenkaan ole, vaikka esimerkiksi auton taustakohinaa ja puhetta se poistaa kuuluvilta parhaimmillaan hyvin. Todelliseksi myyntivaltiksi taustamelun vaimennustoiminnosta ei kuitenkaan Magic Earbudseilla välttämättä ole. Hyvät, korvakäytävät sulkevilla silikonitulpilla varustetut kuulokkeet ilman aktiivista taustamelun vaimennustakin ovat oiva vaihtoehto.

Kannattaako Honor Magic Earbudsien hankinta?

Honor Magic Earbuds -kuulokkeet ovat hinta-laatusuhteeltaan hyvät.
Honor Magic Earbuds -kuulokkeet ovat hinta-laatusuhteeltaan hyvät.

Honorin Magic Earbuds -kuulokkeet ovat hyvä vaihtoehto huokeita täyslangattomia nappikuulokkeita etsiville, vaikka kuulokkeiden edullisuus paikoitellen läpi paistaakin. Markkinoilla on saatavilla myös parempaan äänenlaatuun pystyviä täyslangattomia kuulokkeita, mutta reilun satasen hintaluokassa Magic Earbudsit ovat vahva vaihtoehto.

Kilpailijoihin verrattuna Honor on hinnoitellut Magic Earbudsit kilpailukykyisesti. Esimerkiksi Huawein, Sonyn ja Applen tarjontaan verrattuna kuulokkeet ovat edulliset tarjoten silti ulkoista tyylikkyyttä ja perushyvää äänenlaatua.

Honor itse mainostaa Magic Earbudseja nimenomaan niiden aktiivisella taustamelun vaimennuksella. Vaimennuksen huomaa etenkin meluisassa ympäristössä, mutta sen käytännön vaikutukset jäävät monesti sellaiselle tasolle, ettei ominaisuudesta ole varsinaiseksi myyntivaltiksi.

Mikäli hakusessa ovat perushyvät, langattomat nappikuulokkeet näppärällä latauskotelolla, ovat Honorin Magic Freebudsit hyvä vaihtoehto.