Testi: Se sveitsiläisempi aktiivisuusmittari

Withings Activité (hinta 399 €) tarjoaa yhden markkinoiden tyylikkäimmistä tavoista fyysisen aktiivisuuden mittaamiseen.

Tykkäsimme

Näyttää kellolta

Pariston tuoma pitkä käyttöikä ilman latausta

Emme tykänneet

Korkeahko hinta ominaisuuksiin nähden

Muotoilu ei vastaa imagoa sveitsiläisestä rannekellosta

Aktiivisuusmittauksesta on tullut mobiililaitteiden peruskauraa. Nykyisin on vaikea löytää uutta älypuhelinta, älykellosta puhumattakaan, joka ei huomioisi jollain tavalla käyttäjänsä fyysistä aktiivisuutta.

Ongelmana on ollut, että monet älykellot muistuttavat liikaa teknisiä vimpaimia eivätkä näin ollen kiinnosta tyylitietoisia käyttäjiä. Apuun rientää ranskalainen Withings, jonka analoginen Activité-kello on valmistettu Sveitsissä. Näin ollen sillä on jo lähtökohtaisesti tyylitietoisia käyttäjiä miellyttävä imago.

Withings Activitén kohdalla onkin keskitytty ennen kaikkea kellomaiseen muotoiluun. Siinä on tavallaan onnistuttu, mutta sveitsiläinen arvokas imago on kyllä kaukana. Activité näyttää ehkä turhankin simppeliltä, ja siitä on vaikea saada muotoilullisia kiksejä. Kauneus on toki aina katsoian silmässä. Testikellomme oli varustettu nahkaisella, varsin perinteisellä rannekkeella. Valmistaja tarjoaa myös silikonirannekkeen, joka on suunniteltu urheilukäyttöön.

Activité ei siis ole älykello, mutta toki paljon enemmän kuin perinteinen analoginen rannekello. Kellon käytön ytimessä on kellotaulussa oleva aktiivisuusmittari, jonka viisari liikkuu eteenpäin sitä mukaa kun käyttäjälle kertyy askelia.

Kello yhdistetään bluetoothilla älypuhelimeen ladattavaan Withings Health Mate -sovellukseen. Sen kautta voi määritellä muun muassa päivittäisen askelmäärätavoitteen. Sovellus on tarjolla Android- ja iOS-laitteille.
Withingsin kellolla voi seurata paitsi aktiivisuutta, myös unen laatua ja kalorikulutusta. Kello on vesitiivis 50 metriin, joten sitä voi käyttää huoletta myös uintitreenin aikana.

Activitéen voi ohjelmoida sovelluksen kautta myös herätyksen. Herätysajan voi tämän jälkeen tarkistaa napauttamalla kahdesti kellon lasia. Jos kelloa jaksaa pitää ranteessa myös yöaikaan, se toimii unimittarina. Activité mittaa nukutun unen tunteina ja tunnistaa nukkumaanmenon automaattisesti. Päiväunia rakastava ei kuitenkaan saa unitietoja sovellukseen, sillä kello tunnistaa vain yöunet.

Mielenkiintoinen ominaisuus on sykemittaus, joka hoidetaan älypuhelimen kameran avustuksella. Käyttäjä käynnistää mittauksen Health Mate -sovelluksesta ja asettaa sormensa puhelimen kameran eteen.

Activiten safiirilasi on käytännössä naarmuuntumaton. Näin ollen kello soveltuu arkiseen käyttöön eikä sen kolhiintumista tarvitse pelätä yhtä paljon kuin älykellojen kanssa. Käyttäjän ei myöskään tarvitse huolehtia akun kestosta, sillä Acitivité toimii paristolla. Sen käyttöikä on noin kahdeksan kuukautta. Tämän jälkeen paristo vaihdetaan uuteen.

Withings Activitésta on tarjolla kaksi eri malliversiota. Toisessa on valkoinen kellotaulu ja ruskea nahkaranneke, toisessa musta kellotaulu ja musta nahkaranneke.

Withings tuo piakkoin myyntiin edullisemman Activité Pop -kellon, joka tarjoaa samat ominaisuudet mutta halvemmista materiaaleista koottuna.

Withings Activitén hankinta on kaksipiippuinen juttu. Lähes 400 euroa ei ole paljon laadukkaasta rannekellosta, mutta tässä tapauksessa kelloa ajattelee enemmän aktiivisuusmittarina. Siinä tapauksessa markkinoilta löytyy parempiakin vaihtoehtoja, jos kriteerinä ei ole analogisen kellon ulkonäkö. 

Withings Activité onkin eräänlainen kompromissiratkaisu käyttäjälle, joka haluaa kelloonsa hieman älykkäitä toimintoja, mutta ei ole valmis varsinaisen älykellon ostamiseen.