Onko LG G5:n kamerakahva kuvaajan toiveuni? Otimme selvää

Huhtikuun puolivälissä Suomessa myyntiin tulleen LG G5:n erikoisuutena on moduulirakenne, josta kerroimme jo aikaisemmassa testijutussamme.

Puhelimen seuraksi myydään jatkossa moduuleja, joiden ideana on tuoda lisäominaisuuksia tai parantaa käyttömukavuutta.

Ensimmäinen tarjolla oleva moduuli on noin 100 euron hintainen LG Cam Plus. Kyseessä on niin sanottu "kamerakahva". Lisäosaan kiinnitetään ensin puhelimen irrotettava akku, jonka jälkeen akun ja kahvan yhdistelmä ujutetaan G5:n sisälle puhelimen alaosasta. Kahva kiinnittyy laitteeseen pienen naksahduksen saattelemana.

Kun puhelin käynnistetään uudelleen, kamerakahva on käytettävissä. Moduulissa on kolme fyysistä painiketta ja yksi rullakytkin, jota käytetään zoomaamiseen.

Ote voisi olla parempi

Moduulin alareunassa olevasta vetokytkimestä käynnistetään kamerasovellus. Kun kytkintä käytetään sovelluksen sulkemiseen, moduuli toimii lisävirtalähteenä. Pidike tuo käyttäjälle 1200 milliampeerituntia lisää virtaa. Näin ollen kamerapidikkeestä voi olla odottamatonta hyötyä, vaikka se olisikin ostettu kuvaamistarkoituksessa.

Edellä mainittujen painikkeiden ohella pidikkeessä on omat nappulansa still- ja videokuvaukselle. Tämän helpottaa nopeaa siirtymistä valokuvien napsimisesta videokuvaukseen.

Kamerakahvan perimmäisenä tarkoituksena on parantaa kuvauskokemusta siten, että käyttäjä saa laitteestaan paremman otteen. Tässä mielessä LG: Cam Plus ei ole täysin onnistunut. Kahvan pitäminen yhdellä kädellä onnistuu juuri ja juuri, mutta silloin zoomaaminen fyysistä rullaa käyttämällä on erittäin haastavaa. Käytännössä homma siis vaatii edelleen kaksi kättä.

Kenelle?

LG Cam Plussaa voi suositella käyttäjälle, joka käyttää ristiin still- ja videokuvausominaisuuksia. Erillisten painikkeiden avulla kuvaustilojen välillä siirtyminen helpottuu samalla kun laitteesta saa hieman paremman otteen ja kuvaussessiota voi jatkaa vaikka G5:n omasta akusta loppuisi virta.