Kokeilussa valomiekkailu omassa olohuoneessa – näin toimii Lenovon lisätyn todellisuuden Star Wars: Jedi Challenges

Kokeiltavaksemme tuli tällä kertaa hieman erikoisempi tuote, kun saimme Lenovolta testiin Star Wars: Jedi Challenges -paketin. Juuri elokuvateattereihin tulleen Star Wars: The Last Jedi -elokuvan ohella faneille on tarjolla Lenovon uutuustuotteella mahdollisuus päästä syvemmin Star Wars -maailmaan.

Star Wars: Jedi Challenges -paketin mukana tulevat Lenovo Mirage AR -lasit, valomiekkaohjain, seurantamajakka sekä muut tarvittavat välineet. Koko paketin hinta on 299,99 euroa.

Seurantamajakan avulla lasit tietävät, missä käyttäjä liikkuu.
Seurantamajakan avulla lasit tietävät, missä käyttäjä liikkuu.

Idea on mahtava – toteutus ei kuitenkaan samaa luokkaa

Lenovon Mirage AR -laseihin kiinnitetään yhteensopiva puhelin, joka toimii – niin kuin monissa muissa VR-laseissa – lasien ”moottorina”. Ensiasennuksen jälkeen puhelin sujautetaan lasien sisään ja taistelut voivat alkaa. Heti aluksi päästään testaamaan jo valomiekkailua, joka tuntuukin varsin mielenkiintoiselta, vaikka valomiekka ei täysin moitteettomasti näy lasien läpi.

Seurantamajakan ja lasien tunnistimien avulla laitteet tietävät, missä käyttäjä milloinkin liikkuu. Laseista nähtävä materiaali pysyy kohtuullisen hyvin paikallaan eikä se pääsee pelaamista häiritsemään. Kokonaisuudessaan toimivuudelle voi antaa arvosanan hyvä.

Star Wars: Jedi Challenges ei ole pelkkää valomiekkailua, vaan erilaisia pelejä ja tehtäviä riittää muutenkin. Valomiekkailun lisäksi käyttäjä voi pelata erilaisia strategiapelejä sekä shakkia muistuttavaa Holochess-peliä, joka on tuttu Star Wars: Episode IV – Uusi toivo -elokuvasta.

 

 

Pelaaminen vaatii kookkaan olohuoneen – niskakin saattaa tulla kipeäksi

Star Wars: Jedi Challenges -pakettia mainostetaan valomiekkailukokemuksen tuomisella fanien olohuoneisiin. Kyllähän se tuokin, mutta yksiöiden tai kaksioiden olohuoneiden koko ei välttämättä riitä hyvään pelikokemukseen. Tilaa tarvitaan yllättävän paljon seurannan toimimiseksi kunnolla.

Pelikokemukseen vaikuttaa myös lasien paino. Lenovon Mirage AR -lasit painavat vajaat puoli kiloa ja päälle pitää vielä laskea puhelimen paino. Lasit saa asetettua mukavasti päähän ja hihnat saa säädettyä sopiviksi näppärästi. Hyvin etupainoiset lasit kuitekin painavat jonkun verran ja jo noin vartin pelaamisen jälkeen niska alkoi ainakin itselläni jo kipeytyä.

Olohuoneen täytyy olla tarpeeksi kookas, jotta kokemuksesta saa paremman.
Olohuoneen täytyy olla tarpeeksi kookas, jotta kokemuksesta saa paremman.

Yhteenveto: kovaan hintaan vain kovimmille Star Wars -faneille

Star Wars: Jedi Challenges on mielenkiintoinen lisätyn todellisuuden pelikokemus, joka lämmittää varmasti monien Star Wars -fanien ja teknologiasta kiinnostuneiden mieliä. Ideana Star Wars: Jedi Challenges on hyvä, mutta toteutus ei ole täysin aukoton. Se ei kuitenkaan lopulta pilaa kokemusta.

Star Wars: Jedi Challenges -paketti maksaa 299,99 euroa, joka sisältää siis pelaamiseen tarvittavat välineet pois lukien puhelimen. Hinta on korkea lisätyn todellisuuden laitteesta, jolla pystyy pelailemaan vain näitä Star Wars -pelejä. Tosifani tällaisesta varmasti tykkää, mutta en tiedä, onko  paketilla riittävästi annettavaa useimmille tavallisille tallaajille.

 

 

Ilahduttavasti Lenovo on kuitenkin päivittämässä pakettia uudella sisällöllä. Star Wars: Jedi Challenges saa uuden The Last Jedi -sisältöpaketin tammikuun aikana.

Lenovo Star Wars: Jedi Challengesin kanssa virallisesti yhteensopivat laitteet: iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, Samsung Galaxy S8, Galaxy S7 edge, Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel, Moto Z2 Force Edition ja LG G6. Lisää yhteensopivia laitteita tulee saatavilla tulevaisuudessa.