Iphone 7 oli digivuoden kuuma puheenaine: Katso oliko laite odotuksen arvoinen

Apple esitteli syksyllä uuden iPhone 7:n, perinteiseen tapaan suuren kohun saattelemana. Aikaisempi iPhone 6S ei ollut myynyt aivan entiseen tapaan ja seiskalta odotettiin uutta piristystä. Puhelin saikin aikaan ostoryntäyksen ja etenkin isomman Plus-mallin toimitukset asiakkaille viipyivät useita viikkoja. Viime aikoina myynti on markkinalähteiden mukaan kuitenkin hidastunut, joten kyse saattoi olla vain alkuinnostuksesta.

Niin tai näin, iPhone 7 on ollut yksi kuluneen digivuoden kuumimmista puheenaiheista. Teknavi testasi Plus-version heti tuoreeltaan ja otti selvää, ovatko sen uudistukset ostamisen arvoisia.

IPhone on pysynyt melko muuttumattomana aina kuutosmallista lähtien. Ensi vuonna maailman suosituin puhelinmalli täyttää 10 vuotta ja Applelta odotetaan pitkästä aikaa radikaaleja muutoksia paitsi iPhonen muotoiluun, myös sen ominaisuuksiin. Markkinoilla vellovien huhujen mukaan odotuksissa on muun muassa kaareva näyttö. Fyysinen kotipainike saattaa poistua kokonaan.

IPhone 7 aiheutti pienimuotoisen myrskyn vesilasissa paitsi kaivatulla vesitiiviydellään, myös perinteisen 3,5 millin kuulokeliitännän poistumisella. Moni musiikkidiggari ei pitänyt muutoksesta, koska "vanhanmallisten" kuulokkeiden käyttö edellyttää nyt iPhonen mukana tulevan adapterin käyttöä.