Et voi olla huomaamatta eroa: IPhone 7 Plussan kamera on selvästi edellistä mallia parempi

Applen uusin lippulaivamalli iPhone 7 Plus on erityisen kiinnostava uutuuslaite mobiilikuvaajalle. Apple on uudistanut Plus-version kameran ja puhelimesta löytyy nyt ensimmäistä kertaa kaksi vierekkäistä 12 megapikselin kamerasensoria. Toinen on vanhemmastakin mallista löytyvä laajakulmakamera. Toisessa kamerassa sen sijaan on telelinssi, joka mahdollistaa optisen kaksinkertainen zoomin. Sellaista ei ole tarjolla pienemmässä iPhone 7:ssa.

Vertailimme iPhone 5SE:n ja iPhone 7 Plus -mallien kameran kuvanlaatua keskenään. IPhone 5SE:n kamera on sama kuin edellisessä lippulaivamallissa iPhone 6s:ssä.

Tulos on yllättävämpi kuin osasimme odottaa: iPhone 7 Plussan kamera tallentaa värit selvästi aidompina kuin edellisen sukupolven iPhone.

Ero on suurin kuvattaessa värikkäitä kohteita kuten esimerkeissämme punaisia ruusuja ja sinistä sporttikellon ranneketta. Sekä ruusut että ranneke näyttävät iPhone 5SE:n kameralla kuvattuina aivan erilaisilta. Voisi jopa kuvitella että kyseessä on kokonaan eri värinen ranneke.

Testimme perusteella Apple on parantanut selvästi kameran kuvanlaatua, etenkin väritoiston osalta. Voit itse todeta kuvien eron alla olevista testikuvista. Testikuvat on kuvattu automaattisella HDR-asetuksella ja automaattisella tarkennuksella. Kuvat on ladattu täysikokoisina suoraan puhelimesta tietokoneelle.

IPhone 5SE.
IPhone 7 Plus.

 

IPhone 5SE.
IPhone 7 Plus.
IPhone 5SE.
IPhone 7 Plus.
IPhone 5SE.
IPhone 7 Plus.
IPhone 5SE.
IPhone 7 Plus.