Etsitkö halvempaa vaihtoehtoa Segwaylle? Testasimme Cityrobotin

Kevyiden sähköajoneuvojen markkinajohtaja on Segway, jonka i2 SE -mallin hinta Suomessa on vajaat 9000 euroa. Korkean hintansa takia laitetta myydään lähinnä ammattikäyttöön yrityksille. Jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa, markkinoilla on kiinalaisia malleja, jotka imitoivat Segwayn patentoimaa tekniikkaa.

Halvempi hinta saattaa näkyä komponenttien laadussa ja esimerkiksi gyroskooppien lukumäärässä. Gyroskoopit tarkkailevat käyttäjän liikkeitä ja mitä enemmän niitä on, sitä vakaampaa ja turvallisempaa sähkökulkuvälineellä ajaminen on.

Teknavin kokeilema, alle 2000 euron hintainen Cityrobot Urban on pirteän värinen Segway-klooni, jonka käyttöperiaate on samanlainen esikuvansa kanssa. Laitteella kiihdytetään nojaamalla aavistuksen eteenpäin ja jarrutus onnistuu siirtämällä painopistettä taakse. Ajaminen onnistuu lyhyen harjoittelun jälkeen.

Cityrobotin huippunopeus on 18 kilometriä tunnissa ja yhdellä latauksella sitä voi ajaa 30 kilometrin matkan. Segwayhin verrattuna huippunopeus on samaa luokkaa, mutta toimintasäde 9 kilometriä pienempi.

Ajokokemus Cityrobotilla oli kaksijakoinen. Ajaminen onnistuu helposti, mutta kovin pitkiä matkoja laitteella ei tee mieli taittaa. Siihen tarkoitukseen sopii paremmin polkupyörä.

Katso lisää ajokokemuksia videolta!

Cityrobot Urban 

Hinta: 1815 euroa
Huippunopeus: 18 km/h
Toimintasäde: Noin 30 km
Latausaika: Noin 4 tuntia

Katso ja lue lisää sähkölauta-asiaa:
Kevään megahitti: Tämä kannattaa tietää tasapainolaudoista
Sähkölauta on helppo ajettava, mutta kuoppia kannattaa välttää
Testissä maastokelpoinen sähkökuljin: Kiikkerää menoa
Testi: Yksipyöräinen sähköajokki on silkkaa hauskuutta
Tämä kulkuväline herättää taatusti huomiota: Testissä istuttava sähköajokki