4 älypuhelinta pakkastestissä: iPhone ei olekaan niin huono kuin väitetään

Älypuhelinta voi huoletta käyttää myös pakkasella, vaikka kyseessä olisi iPhone. Applen älypuhelinmallin pakkaskestävyyttä on arvosteltu välillä kovin sanoin. Teknavin tuore testi kuitenkin osoittaa, että iPhone pärjää pakkasessa vähintään kohtuullisesti kilpailijoihin verrattuna.

Laitoimme neljä älypuhelinmallia tunniksi 5 asteen pakkaseen. Testiin valikoituneet puhelimet olivat Apple iPhone 6, Apple iPhone 7 Plus, LG G5 ja Honor 8. Ennen testiä puhelimet ladattiin täyteen ja ne asetettiin lentokonetilaan. Näyttöjen automaattilukitus poistettiin. Valitsimme testiin vanhemman iPhonen, koska halusimme tietää, onko sen pakkaskestävyydessä eroa uuteen versioon verrattuna.

Odotuksissamme oli, että ensimmäisenä simahtaa iPhone 6. Aikaisemmat kokemukset olivat osoittaneet, että puhelimen näyttö pimenee äkillisesti jo muutamassa plusasteessa. Siksi odotimme, että viiden asteen pakkanen on puhelimelle liian kova pala.

iPhone kesti myös videotestin

Toisin kävi. Tunnin jälkeen iPhone 6:n näyttö oli edelleen päällä, eikä se ollut sammunut kertaakaan 60 minuutin aikana. Myös kaikkien muiden testipuhelinten näytöt olivat edelleen päällä.

Tunnin jälkeen kuvasimme jokaiselle puhelimella 30 sekunnin mittaisen videon. Molemmat iPhone-mallit kestivät myös tämän mukisematta.

Testin päätteeksi toimme laitteet sisätiloihin, liitimme puhelimet laturiin ja tarkistimme, kuinka paljon akusta oli kulunut virtaa pakkastestin aikana. Eniten virtaa oli jäljellä LG G5:ssä, 95 prosenttia. Seuraavaksi paras oli iPhone 7 Plus (92 prosenttia). Kolmannen sijan jakoivat iPhone 6 ja Honor 8, molemmissa oli jäljellä 87 prosenttia akun varauksesta.

Tulokset paremmuusjärjestyksessä:
1. LG G5
2. Apple iPhone 7 Plus
3. Honor 8
3. Apple iPhone 6