Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Teknavi seuraa: Applen julkistutilaisuus tänä iltana - tämä tiedetään jo nyt!

Apple esittelee tänä iltana Suomen aikaa uusimmat tablet-laitteensa. Teknavi seuraa tilaisuutta ja raportoi uutiset tuoreeltaan liveseurannassa. Tilaisuus alkaa klo 20.

Eilen illalla Applen iTunes-kaupan kautta vuoti julkisuuteen kuva, joka paljastaa tämän iltaiset uutuudet. Kyseessä on poikkeuksellinen tapaus, sillä yleensä Apple ei ole pukahtanut uutuuksistaan etukäteen. Markkinoilla syyksi epäiltiin halua “häiritä” samaan aikaan käynnissä ollutta Googlen lanseeraustilaisuutta, jossa esiteltiin muun muassa uusin Android-käyttöjärjestelmä.

Mutta mitä on luvassa? Apple esittelee iPad Air 2:n ja iPad Mini 3:n. Uudesta Airista povataan markkinoiden ohuinta tablet-laitetta. Sen paksuus olisi vain 7 milliä. Muutoin laitteen ulkonäön oletetaan mukailevan edellistä mallia. Ohut muotoilu on vaatinut veronsa, sillä Apple on poistanut laitteestaan äänenvoimakkuuden vaimennuskytkimen.

Uutta on Touch ID -sormenjälkitunnistimen tuominen molempiin uusiin tabletteihin. Apple tarjoaa uusiin tablet-laitteisiin myös kultaisen värivaihtoehdon, joka on tuttu iPhone-älypuhelimista. Se yhdistettäneen iPhonen tavoin myös maksamiseen esimerkiksi App Store-sovelluskaupassa.

Molemmissa uusissa tableteissa on korkearesoluutioinen retina-näyttö (2048 x 1536 pikseliä). Laitteet varustetaan uusimmalla A8-prosessorilla, joka on tuttu iPhone 6:sta.

Markkinoilla otaksutaan, että Apple poistaa kokonaan 16 gigatavun muistiversion ainakin iPad Air 2 -mallistostaan. On erittäin todennäköistä, että molempien uutuustablettien keskusmuistin määrä kasvatetaan kahteen gigatavuun.

IPad Air 2:n kameran megapikselimäärä nousee todennäköisesti kahdeksaan aikaisemmasta viidestä. Kamerassa on todennäköisesti sama linssi kuin iPhone 6:ssa.

Uudet iPadit ovat yleensä myynnissä viikko lanseerauksen jälkeen, näin todennäköisesti myös tällä kertaa. Suomen markkinoille uusia tabletteja voi odottaa kahden viikon kuluttua lanseerauksesta. Hinnat ja tarkka saatavuus selviävät tänä iltana. Pysy kuulolla!