Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Teknavi kokeili: Tällainen on 99 euron uutuustablet

Vastikään Suomessa myyntiin tullut Linx 7 on tähän mennessä halvin Windows-tabletti. Teknavi sai laitteen kokeiluun tuoreeltaan.

Tablettia myydään kahdella eri nimellä. Verkkokauppa.comissa on kaupan lähes vastaava laite Procaster Yedi -tuotenimellä. Linx-laitetta myydään Tokmannissa.

Kyseessä on 7 tuuman näytöllä varustettu tableti, joka pyörii Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä. Tällä hetkellä tablettia myydään 99 eurolla.

Laitteen prosessorina on Intel Atom.

-Kyseessä on täysiverinen Windows-tabletti, Microsoftin Windows-liiketoiminnasta Suomessa vastaava Tom Toivonen sanoo.

Tabletin ostajaa houkutellaan hinnan ohella lisäpalveluilla kuten Office 365 Personal -ohjelmistopaketin vuoden käyttöoikeudella. Etu on 69 euron arvoinen. Paketin myötä ostaja saa käyttöönsä rajattomasti tallennustilaa Microsoftin Onedrive-pilvipalveluun.

Mutta mikä tekee tabletista edullisen?

-Valmistaja on vähemmän tunnettu tehdas Kiinassa. Lisäksi laitteessa on vähemmän muistia kuin kalliimmissa malleissa, Toivonen jatkaa.

Linxissä on 32 gigan tallennusmuisti ja yhden gigan keskusmuisti. Se riittää peruskäyttöön kuten nettisurfailuun. Lisää tallennustilaa saa käyttämällä microSD-muistikorttia.

Halvasta hinnastaan huolimatta Linx on melko jämäkän tuntuinen. Laitteen kuoret eivät natise. Käytössä halvan hinnan huomaa prosessoritehossa. Latausajat ovat selvästi pidempiä kuin kalliimmissa malleissa.

Linxin liitännät ovat mainiot, sillä laitteessa on microHDMI-paikka. Paketin mukana tulee adapteri täysikokoiselle hdmi-liitännälle. Laitteen takana on kahden megapikselin kamera.

Toivosen mukaan Linx ei jää ainoaksi Windows-halpatabletiksi.

-Alle 200 euron hintaisia laitteita on tulossa useita lisää.