Teknavi kokeili: LG:n uusi älykello ei näytä älykellolta

LG esitteli tänään Berliinin IFA-messuilla uusimman älykellomallinsa, G Watch R:n. Toisin kuin esimerkiksi Samsung on tehnyt Gear -kellojensa kanssa, LG:n tavoitteena oli tehdä kellosta mahdollisimman tavallisen näköinen.

Tavoite on onnistunut hyvin, sillä pyöreä kellotaulu ja laadukkaat metalliset materiaalit saavat kellon näyttämään sopivan arvokkaalta, eikä sitä päällisin puolin tunnista älykelloksi.

Älytoimintoja on kuitenkin useita. Kellotaulun voi vaihtaa mieleisekseen, kellon avulla voi navigoida tiensä perille, se tunnistaa puhetta ja halutessaan käyttäjä voi tarkistaa kellon näytöltä vaikkapa säätiedot.

Puheentunnistuksella voi sanella vaikkapa tekstiviestin. Lisäksi kellossa on useita aktiivisuusrannekkeen ominaisuuksia, kuten askelmittari.

G Watch R:n oled-näyttö on 1,6-tuumainen. Se on riittävästi, sillä näyttö on tarkka.

LG on tehnyt kellosta pölynkestävän ja se täyttää myös standardin vesitiiviydestä yhteen metriin asti.

Kellossa on virtanäppäin, jotta käyttäjä voi halutessaan säästää laitteen akkua. LG lupaa kellolle kahden päivän käyttöajan yhdellä latauksella. Se ei ole kovin paljon, ja kellon lataaminen useita kertoja viikossa voi pian alkaa tuntua turhauttavalta. LG mainostaa, että sen uutuuskellon akku on markkinoiden älykellojen tehokkain. Ongelma onkin se, että akku kuluu nopeasti, kun kellossa on tehokas prosessori ja paljon virtaa kuluttavia toimintoja.