Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämä tärkeä ominaisuus puuttuu uudesta iPadista

Applen uusi tablet-malli iPad Air 2 on saanut kritiikkiä analyytikoilta siitä, että laitteesta puuttuu monista kilpailijoista tuttu ominaisuus.

Kyse on moniajosta (multitasking), joka sanan varsinaisessa merkityksessä tarkoittaa useamman tehtävän suorittamista laitteella samaan aikaan. Tämä vaatii useimmiten näytön jakamista kahteen tai useampaan osaan. Tätä ominaisuutta iPadissa ei edelleenkään ole.

Analyytikot muistuttavat, että näytön jako onnistuu monissa Android- ja Windows Phone-laitteissa. Se helpottaa työskentelyä, kun sovelluksia ei tarvitse avata näytölle yksitellen.

Applelta on odotettu markkinoille isompaa, kannettavan tietokoneen korvaavaa tablet-mallia, mutta sellaista ei ole vielä julkistettu. Huhuissa tällaista laitetta povataan ensi vuoden alkupuoliskolla.

Apple on mainostanut uuden iPadin soveltuvuutta moniajoon entistä nopeamman prosessorin ansiosta. Applen tapauksessa moniajo tarkoittaakin sovellusten nopeaa vaihtamista toiseen. Android-tableteissa sovellukset saa näkymään rinnakkain samalla näytöllä.